Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Latvijas Universitāte uzlabos starptautisko sadarbību zinātnē un tehnoloģijās

Latvijas Universitātes Preses centrs, 18.10.2010. 16:08

Latvijas Universitātē tiek uzsākts darbs ERAF aktivitātes 2.1.1.2. projektā „Atbalsts Latvijas Universitātes starptautiskās sadarbības projektiem un citiem starptautiskās sadarbības pasākumiem zinātnē un tehnoloģijās" (Projekta Nr. 2010/0202/2DP/2.1.1.2.0/10/APIA/VIAA/013). Projekta īstenošana noslēgsies 2013.gadā.

Pašlaik LU Eiropas pētniecības telpā ir pazīstama ar sasniegumiem pētījumos letonikā, materiālzinātnē, informāciju un komunikāciju tehnoloģijā, procesu modelēšanā, pārejas perioda sociāli ekonomiskajās, vides un veselības problēmās. Zinātniskie pētījumi tiek veikti vairāk nekā 35 zinātņu nozarēs, kuras pārstāv 4 galvenos zinātņu nozaru blokus: humanitāro, dabas, sociālo zinātņu un izglītības zinātņu bloku. Diemžēl esošā zinātniskā potenciāla kapacitātes stiprināšanai ir nepietiekošs finansējums, kas kavē LU zinātniskā potenciāla konkurētspēju starptautiskajā zinātnes laukā.

Projekta ietvaros tiks nodrošināta Latvijas Universitātes kapacitātes attīstība un jaunu starptautiskās sadarbības projektu izstrāde, dalība starptautiskos zinātniskos kongresos un konferencēs, veicinot Latvijas Universitātes zinātniskās darbības atpazīstamību ES un pasaules zinātnes telpās, tādējādi sniedzot nopietnu ieguldījumu Latvijas konkurētspējai starptautiskajā zinātnes, pētniecības un attīstības jomā, kā arī tautsaimniecības attīstības un konkurētspējas uzlabošanā. Tiks sniegts atbalsts LU attīstības stratēģiskā mērķa sasniegšanai – virzībai uz zinātnes universitāti.

Projekta ietvaros tiks attīstītas un atbalstītas visas, t.sk. humanitārās un sociālās Latvijas LU pārstāvētās zinātņu nozares, kā arī veicināta starpnozaru sinerģija un mijiedarbība, tādējādi atbalstot zinātniskā darba procesu kvalitāti un rezultativitāti.

Projekta ietvaros ir paredzēts izstrādāt 31 starptautiskās sadarbības pētniecības projekta iesniegumu, izveidot vienotu elektronisku vietni informācijai par LU zinātniski pētniecisko darbību, apmeklēt 115 starptautiskas konferences, sagatavot 117 zinātniskās publikācijas, noorganizēt 16 starptautiskas zinātniskās konferences Latvijā.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas sastāda 487 606 LVL.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV