Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Piešķirtas LU Fonda Kristapa Morberga stipendijas

Laine Dobulāne, 26.10.2010. 13:24

2010./2011.akadēmiskajā gadā Kristapa Morberga stipendiju ieguvuši 22 studenti no trim augstskolām - 16 Latvijas Universitātes (LU) studenti, pieci Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti un viens Daugavpils Universitātes students. Stipendiju fonda kopējais apjoms ir 38 600 lati, vienam studentam paredzot stipendiju līdz 1800 latiem gadā.
Piešķirtas LU Fonda Kristapa Morberga stipendijas

LU Fonda Kristapa Morberga stipendiātu vidū:

Dabaszinātņu studenti:
Mārtiņš Briedis (Bioloģijas fakultāte)
Inga Freiberga (Bioloģijas fakultāte)
Sarmīte Gžibovska (Fizikas un matemātikas fakultāte)
Danuta Ražuka-Ēbela (Medicīnas fakultāte)
Reinis Švarcbahs (Medicīnas fakultāte)

Humanitāro zinātņu studenti:
Una Alksne (Humanitāro zinātņu fakultāte)
Svetlana Berdjugina (Humanitāro zinātņu fakultāte)
Alīna Dukāte (Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte)
Arnita Grigāne (Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte)
Jana Vasile (Humanitāro zinātņu fakultāte)

Sociālo zinātņu studenti:
Dina Afanasjeva (Ekonomikas un vadības fakultāte)
Nika Aleksejeva (Sociālo zinātņu fakultāte)
Inga Jēkabsone (Ekonomikas un vadības fakultāte)
Diāna Ondža (Ekonomikas un vadības fakultāte)
Dainis Pudelis (Juridiskā fakultāte)
Dace Utināne (Sociālo zinātņu fakultāte)

Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendija (RTU):
Inta Barbane (Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte)
Jānis Jubels (Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte)
Santa Kalva (Būvniecības fakultāte)
Elmārs Leja (Transporta un mašīnzinību fakultāte)
Ilze Rudzāte (Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte)

Kristapa Morberga stipendija (DU):
Inese Gavarāne (Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte)

Kristaps Morbergs (1844-1928) ir ievērojamākais LU mecenāts, kurš kopumā LU dāvājis astoņus nekustamos īpašumus. K.Morberga dāsnums ir sniedzis iespēju izmaksāt viņa vārdā nosauktās stipendijas saskaņā ar testamentā pausto gribu: „Visu savu kustamu un nekustamu mantu, lai tā sastāvētu no kā sastāvēdama un lai tā atrastos, kur atrazdamās, kura man tagad pieder, kā arī to, kuru es turpmāk varētu iegūt, es novēlu par pilnu īpašumu Latvijas Universitātei Rīgā, kuru es ieceļu par savu universālmantinieci."

2009./2010.akadēmiskajā gadā uz vienu stipendiju pretendē astoņi LU studenti, kam vidējā atzīme ir virs 7,5 ballēm, kas ir sabiedriski aktīvi un motivēti studijām. Uz stipendiju varēja pretendēt LU bakalaura programmas studenti, sākot ar 2.kursu. RTU un Daugavpils Universitātes stipendiātus izvērtēja augstskolu komisija saskaņā ar K.Morberga stipendijas nolikumu.

LU Kristapa Morberga stipendijas pretendentus vērtēja komisija, kurā piedalījās LU akadēmiskais personāls, LU Studentu padomes pārstāvji, mecenāti un sabiedriskie darbinieki – komisijas priekšsēdētājs LU profesors Ivars Lācis; komisijas locekļi - LU profesors Juris Rozenvalds; LU emeritus profesors Edvīns Šilters; LU Fonda direktore Laila Kundziņa; LU Studentu padomes pārstāvji - Mārtiņš Līdaks, Guna Rābante, Līga Zaķe; LU mecenāts, SIA „Mediju Tilts" pārstāvis Filips Rajevskis; LU mecenāte, SIA „AMAIJA" direktore Dzintra Uibo; SIA „Latvijas Radio" valdes loceklis Dzintris Kolāts.

1928.gadā paustā testamentārā griba ir ļāvusi izciliem, sabiedriski aktīviem vai studentiem ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu saņemt stipendijas. Pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas 2001.gadā tika turpināta tradīcija izmaksāt K.Morberga stipendijas. Šo gadu laikā ir piešķirtas 497 stipendijas.

Par LU Fondu

Nodibinājums LU Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV