Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Noskaidroti finālisti konkursam Baltijas valstu vidusskolēniem

Sandra Jāņekalne, 28.10.2010. 11:12

26. oktobrī, izvērtējot vairāk nekā 800 pretendentu darbus no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas, žūrija paziņoja 40 finālistu vārdus, kuri ir veiksmīgi izturējuši konkursa Junior Peak Time (JPT) pirmo kārtu. Konkurss, kuru organizē Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) studenti, ar mērķi vidusskolēnus aicināt interesēties par uzņēmējdarbību un ekonomiku, norisinājās 5 nedēļas. JPT fināls norisināsies 6. novembrī, kura laikā pirmās kārtas uzvarētāji sacentīsies par godalgotām vietām, kā arī 1000 EUR lielajām naudas balvām, ko nodrošina Junior Peak Time galvenais sponsors Microsoft.

Junior Peak Time pirmais posms sniedza vidusskolēniem iespēju katram individuāli pierādīt savas analītiskās domāšanas spējas, radošās iemaņas, kā arī angļu valodas prasmes. Vidusskolēniem nedēļas laikā bija jāsagatavo savi risinājumi dažādiem ekonomikas uzdevumiem tādās sfērās kā mārketings un uzņēmējdarbības vadība, kā arī jāsniedz radoši risinājumi reālām biznesa problēmsituācijām. Visus pieteikumus žūrija rūpīgi izskatīja 2 nedēļu laikā. Junior Peak Time mērķis ir veicināt skolēnu pašiniciatīvu un identitātes veidošanos, motivējot viņus pieņemt individuālus lēmumus savas profesionālās karjeras veidošanā. JPT organizatori uzskata, ka ir jāieliek daudz darba un zināšanu ne tikai formālajā izglītība, bet arī neformālajā, lai veicinātu Baltijas valstu vidusskolēnu attīstību.

Aija Novicka, Junior Peak Time organizatore, stāsta: „Kad pati biju vidusskolniece, bija ļoti grūti saprast, ko īsti vēlos darīt tālāk, jo skolā iegūtās zināšanas bija tik dažādas, ka bija gandrīz neiespējami izvēlēties no tām lietām, kas padodas vislabāk. Tieši tāpēc esam nolēmuši sniegt iespēju vidusskolēniem gūt priekšstatu par to, kas ir ekonomika un bizness, lai veicinātu ne tikai viņu individuālo attīstību, bet arī celtu kopējo Baltijas valstu izglītības līmeni".

Fināla laikā, 6. novembrī, katram dalībniekam būs iespēja pierādīt savas individuālās zināšanas, kas tika iegūtas pirmās kārtas un fināla posmā ietverto lekciju laikā, kā arī spēt motivēt sevi sacensties vienam ar otru, strādājot jauktās komandās. Pats fināls ir plānots ļoti saspringts un prāta spējas izaicinošs. Dalībniekiem būs jāspēj maksimāli uztvert īsa laika posmā sniegto informāciju, lai pēc tam to spētu pielietot problēmjautājumu analīzē un risinājumu izveidē.

Junior Peak Time galvenais atbalstītājs ir Microsoft Latvia. Konkurss tiek rīkots ciešā sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu. Savu atbalstu ir izrādījuši arī AdScreen, Radio SWH, Softicom, portāls draugiem.lv un AdGroup. Papildu informācija: Sandra Jāņekalne

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV