Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Studenti gatavi darba cēlienam ar jauno izglītības ministru

Jurita Krūma, 04.11.2010. 13:51

Latvijas Studentu apvienība (LSA) apsveikuma vēstulē paudusi atbalstu nekavējoši uzsākt sadarbību ar jaunievēlēto izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku (ZZS), kuram ministrijas pārraudzība nodota 3. novembrī pēc Valda Dombrovska otrās valdības apstiprināšanas. Kā pirmais ministra uzdevums no LSA puses izvirzīts augstākās izglītības finansējuma jautājums.

Pārstāvot vairāk kā 112 tūkstošus Latvijā studējošos tiesības un intereses, LSA paudusi iniciatīvu nekavējoši turpināt un attīstīt produktīvu sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), lai kopīgā darbā tiektos nodrošināt valsts izglītības un zinātnes nozaru ilgtspēju, kvalitāti, efektivitāti un pieejamību.

Stājoties amatā, Rolandam Brokam vēlēts uzraudzīt pārdomātas izglītības politikas virzību valsts pārvaldē, īpaši uzsverot augstākās izglītības nozīmi valsts ekonomiskās labklājības celšanā un nākotnes zināšanu sabiedrības attīstībā. LSA kā būtiskākos ministra veicamos uzdevumus noteikusi plānoto izglītības reformu norises uzraudzību, izglītības nozarei pieejamā finansējuma apjoma palielināšanu, kā arī nepieciešamību atsākt Augstākās izglītības likuma izskatīšanu un veicināt tā pieņemšanu.

LSA valde gatava jau tuvākajā laikā vienoties ar Broku par pirmo tikšanos, lai pārrunātu LSA un IZM sadarbības ietvarus tuvāko gadu griezumā, īstenojot valdības deklarācijā paustās nostādnes. Kā prioritāte tikšanās laikā tiks uzsvērta nepieciešamība saglabāt vai iespēju robežās palielināt finansējuma apjomu augstākajai izglītībai, lai mazinātu sekas līdz ar līdzekļu samazinājumu, Saeimā savulaik apstiprinot 2010. gada valsts budžeta plānu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV