Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Jauno studentu seminārā apzināta studentu kustības nozīme

Jurita Krūma, 05.11.2010. 12:36

No 29.oktobra līdz 31.oktobrim viesu namā "Ratnieki", Līgatnes pagastā, aizvadīts Latvijas Studentu apvienības (LSA) organizētais seminārs "Kam rūp students?'10" (KRS?), kas jau divpadsmito gadu pulcēja augstskolu pašpārvalžu jaunajos biedrus un aktīvistus, kuri tikko uzsākuši studijas.

"Gribu darboties", "jūtos pozitīvi uzlādēts", "ieguvu lieliskus domubiedrus" - ar atsauksmēm no vairāk kā 50 dalībniekiem šogad, seminārs kopš tā pirmsākumiem ir izglītojis un saliedējis potenciālos studentu pašpārvalžu un LSA jaunos biedrus, jo studentu pārstāvniecība ir iespēja apgūt komandas darbu, atbildību, kā arī darboties radoši ar ierobežotiem līdzekļiem. KRS? kā zīmols studentu vidū ir neatsverams ieguldījums LSA attīstībā, iesaistot arvien jaunus cilvēkus augstākās izglītības politikas veidošanā un studentu kustības stiprināšanā.

Kā semināra lektori ik gadu tiek piesaistīti ne vien LSA vecbiedri, kas zina stāstīt par studentu kustības vēsturi un iniciatīvu, bet arī nozaru līderi, aicināti runāt par līderības un veiksmes pamatiem. Tradicionāli kopš KRS? pirmsākumiem seminārā uzstājas kvalificēts personāla atlases treneris Mihails Džondžua, stāstot par motivāciju un ar simulācijas spēli demonstrējot, kādas ir demokrātijas sekas sabiedrībā un tās ietekme uz studentu pašpārvalžu vēlēšanām.

Lekciju starplaikos jaunie studenti izspēlēja inovatīvo teātri, uz izziņu orientētas simulāciju spēles, parādot savu radošumu un aktiermākslu. Neiztika arī bez enerģiskām iepazīšanās spēlēm, studentu pašpārvalžu darbības virzienu izpēti un joku stāstiem no studentu dzīves. Semināra dalībnieki ieguva neatsveramu pieredzi komunikācijas spējās un prasmē sevi prezentēt.

Semināra KRS? dalībnieki uzskata - nepiespiestā un patīkamā gaisotnē iegūta vērtīga pieredze, sadarbojoties ar citu augstskolu studentiem, kā arī zināšanas un stimuls aktīvai darbībai savas augstskolas studentu pārstāvniecībā.

Par ieguldījumu veiksmīgai KRS?10 norisei pateicamies Mikrofona ierakstiem "Micrec", muzikāli literārārajam klubam "Četri Balti Krekli", Coca-Cola Hellenic Latvia, Pērnes čipsi, Red Bull, Swedbankai un Latvijas Nacionālajam teātrim.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV