Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Sācies 5. Daugavpils Zinātnes festivāls

Vita Viļevko, 08.11.2010. 14:53

Šodien, 8. novembrī, sācies 5. Daugavpils Zinātnes festivāls – Latvijā unikāls pasākums, ko organizē Daugavpils Universitāte (DU) un Dabas izpētes un vides izglītības centrs.

Tā kā šī gada festivāls saistīts ar Ziemeļvalstu tēmu, katra diena ir veltīta kādai no Ziemeļu valstīm. Pirmā bija Norvēģijas diena, kurā piedalījās arī Ārkārtējais un pilnvarotais Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijas Republikā Jāns Grēvstads (Jan Grevstad).

Festivāla otrā diena (9. novembris) būs veltīta Zviedrijai.

Šajā dienā būs iespēja iepazīties ar Zviedrijas kino, piedalīties zviedru mākslinieces Helēnas Lindholmas (Helena Lindholm) radošajā mākslas darbnīcā, piedalīties vairākos konkursos, piemēram, tradicionālajā konkursā „Vai esi gudrāks par pirmkursnieku?", kura laikā vidusskolēni varēs pārbaudīt savas zināšanas bioloģijas jomā un sacensties ar DU 1. kursa studentiem u.c. Savukārt, piedaloties darbnīcā „Uzņēmīgs jaunietis – sabiedrības labklājības garants" būs iespēja pat laimēt ceļojumu no Tallink.
Visas dienas laikā festivāla Zinātnes pilsētiņā darbosies bērnu zinātnes centrs „Tehnoannas pagrabi".

5. Daugavpils Zinātnes festivāls no 8. līdz 12. novembrim notiek Daugavpilī.

Papildus informācija:
www.zinatnesfestivals.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV