Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Daugavpils Universitātē notiks Īslandes diena

Vita Viļevko, 10.11.2010. 18:07

5. Daugavpils Zinātnes festivāla ietvaros ceturtdiena, 11. novembris, būs veltīta Īslandei.

Tā kā Īslande pārsteidz ar dabu un tās skaistumu, šīs dienas aktivitātes aicina festivāla apmeklētājus piedalīties dažādu dabas brīnumu izpētē: darbnīcā „Kas vulkānam vēderā?" varēs ieraudzīt, kā darbojas vulkāns un kā to var uztaisīt pašu rokām; darbnīcā „Bruņurupuči Nindzjas Latvijā" iepazīt bruņurupuču pasauli un uzzināt, vai tie prot slēpties kā nindzjas; lekcijā „Zvēriem pa pēdām" noskaidrot, kas ir telemetrija un kā to pielietot; darbnīcā „Lietu otrā dzīve" iemācīties atrast pielietojumu dažādiem iepakojumiem un pat veidot dāvaniņas utt.

Visas dienas laikā festivāla Zinātnes pilsētiņā darbosies bērnu zinātnes centrs „Tehnoannas pagrabi".

Plkst. 16:00 notiks Zinātnes kafejnīca „Ziemeļu sindroms", kurā varēs noskaidrot, kas ir ekspedīcija un kāpēc dabas pētniekiem ir svarīgi ceļot un redzēt pasauli. Zinātnes kafejnīcu vadīs Daugavpils Universitātes rektors profesors Arvīds Barševskis un Daugavpils Universitātes Sistemātiskās bioloģijas pētniece Digna Pilāte.

Savukārt Īslandes dienas noslēgumā (plkst. 19:00) visi interesenti tiek aicināti piedalīties atpūtas vakarā „Lai tie zinātnieki spēlē", kur spēlēs grupas „Metrs" un „Dabasy durovys".

5. Daugavpils Zinātnes festivāls notiks vēl līdz 12. novembrim. Nāc un piedalies!

Papildus informācija:
Diāna Soldāne
5. Daugavpils Zinātnes festivāla koordinatore
Daugavpils Universitāte
Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļa
Vienības iela 13-215a
Tālr.: 28378679, e-pasts: diana.soldane@du.lv
www.zinatnesfestivals.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV