Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Piešķirtas Jauno pētnieku stipendijas

Laine Dobulāne, 12.11.2010. 12:47

2010./2011.akadēmiskajā gadā 11 studentiem piešķirtas Jauno pētnieku stipendijas, lai veicinātu pētījumus konkrētajā zinātņu sfērā – labākajiem jaunajiem humanitāro zinātņu, sociālo zinātņu un dabaszinātņu studentiem Latvijas Universitātē, kuriem ir labas sekmes studijās, kuri ir aktīvi sabiedriskajā dzīvē un motivēti sasniegt jaunas virsotnes. Piešķirto stipendiju kopējā summa ir 16 100 lati.
Piešķirtas Jauno pētnieku stipendijas

Šogad pirmo reizi tiek piešķirta LELBĀL Rītdienas fonda stipendija, "Ad verbum" stipendija, Latvijas Zvērināto notāru padomes stipendija un Jāņa Priedkalna Medicīnas zinātņu pētniecības fonda stipendija.

Ernesta Felsberga piemiņas stipendiju saņēma Ieva Fībiga (Humanitāro Zinātņu fakultāte) un Diāna Fogele (Humanitāro zinātņu fakultāte).
Modra K.Gulbja piemiņas stipendiju saņēma - Diāna Lozko (Teoloģijas fakultāte).
LELBĀL Rītdienas fonda stipendiju saņēma - Elana Jurgena (Teoloģijas fakultāte).
"Ad verbum" stipendiju saņēma - Aļesja Lavrinoviča (Teoloģijas fakultāte).
Alfrēda Bīlmaņa piemiņas stipendiju saņēma – Anna Strazdiņa (Vēstures un filozofijas fakultāte).
Latvijas Zvērināto notāru padomes stipendiju saņēma – Aleksejs Ketovs (Juridiskā fakultāte).
Kārļa Kaufmaņa piemiņas stipendiju saņēma - Elvijs Matrozis (Fizikas un matemātikas fakultāte).
Jāņa Priedkalna Medicīnas zinātņu pētniecības fonda stipendiju saņēma - Darja Svirina, Zane Vīksna, Sintija Sauša (visas - Medicīnas fakultāte).

Ernesta Felsberga piemiņas stipendija
Ernesta Felsberga piemiņas stipendiju 1999.gadā iedibināja LU profesora, rektora prof. Ernesta Felsberga mazdēls, LU mecenāts Guntis Bērziņš. Stipendijas mērķis ir studiju laikā atbalstīt spējīgus un centīgus Latvijas Universitātes humanitāro zinātņu studentus.

Modra K.Gulbja piemiņas stipendija
Stipendija veltīta ASV Dvīņu pilsētu Kristus draudzes mācītāja un Latvijas Universitātes mācību spēka un mācītāja Dr. Modra K.Gulbja piemiņai. Stipendija ir nodibināta ar mērķi studiju laikā atbalstīt spējīgus un centīgus Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes studentus, kas savu dzīvi vēlas saistīt ar kalpošanu latviešu luteriskajās draudzēs Latvijā vai ārpus tās.

LELBĀL Rītdienas fonda stipendija
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas (LELBĀL) Rītdienas fonda stipendija nodibināta ar mērķi atbalstīt LU Teoloģijas fakultātes jaunos pētniekus, prioritāti dodot priekšroku tiem studentam, kas savu dzīvi vēlas saistīt ar kalpošanu latviešu luteriskajās draudzēs. Stipendija iedibināta prāv. emer. Ulda Cepures piemiņai.

„Ad verbum" stipendija
SIA „Ad verbum" stipendija ir nodibināta ar mērķi atbalstīt jaunos pētniekus, kas studē LU Teoloģijas fakultātē.

Alfrēda Bīlmaņa piemiņas stipendija
Alfrēda Bīlmaņa piemiņas stipendija veltīta Latvijas brīvvalsts politiskā un diplomātiskā darbinieka – Dr. Alfrēda Bīlmaņa piemiņai. Stipendiju finansē mecenāts Ceronis Bīlmanis. Stipendijas mērķis ir veicināt studējošo interesi par analītisko žurnālistiku, atbalstot studentus, kas seko līdzi Latvijas valsts attīstības politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem.

Latvijas Zvērinātu notāru padomes stipendija
Stipendija izveidota pēc Latvijas Zvērinātu notāru padomes ierosinājuma ar mērķi studiju laikā atbalstīt LU Juridiskās fakultātes studentus, lai rosinātu viņu interesi par pētniecisko darbu izvēlētajā studiju jomā.

Kārļa Kaufmaņa piemiņas stipendija
Latviešu izcelsmes Minesotas Universitātes (ASV) emeritētā astronomijas profesora Kārļa Kaufmaņa piemiņas stipendija paredzēta, lai veicinātu astronomijas attīstību Latvijā. Saskaņā ar K. Kaufmaņa (1910-2003) novēlējumu un testamentā pausto gribu (2003.gadā) stipendija paredzēta studentiem, kas specializējas astronomijā LU.

Jāņa Priedkalna Medicīnas zinātņu pētniecības fonda stipendija
Jāņa Priedkalna Medicīnas zinātņu pētniecības fonda stipendijas mērķis ir veicināt medicīniskās izglītības attīstību Latvijā, atbalstot LU Medicīnas fakultātes studentus, kas iesaistīti neiroloģijas pētījumos, prioritāri neiro-endokrinoloģijas nozarē.

Par LU Fondu

Nodibinājums LU Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

LU Fonda mecenātu stipendijas tiek piešķirtas četrās stipendiju programmās - K.Morberga stipendijas, Jauno pētnieku stipendijas, Korporāciju un akadēmisko mūža organizāciju stipendijas un stipendijas „Ceļamaize".

Informācija par LU Fondu, stipendijām, mecenātiem un aktivitātēm mājas lapā www.fonds.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV