Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Eiropas Valodu dienās būs iespēja iepazīt 14 valodas

Sanita Poškusa, 12.11.2010. 13:22

Šogad, 23., 24. un 26. novembrī Rīgas Ekonomikas augstskolas telpās Strēlnieku ielā 4a laikā no plkst.18:00 līdz 21:00 AEGEE-Rīga piedāvā lielisku iespēju ikvienam interesentam bezmaksas piedalīties Eiropas Valodu dienās.
Eiropas Valodu dienās būs iespēja iepazīt 14 valodas

Pieredzējuši valodu pasniedzēji un ārzemju jaunieši pusotras stundas laikā iepazīstinās ar savu valodu un kultūru. Katrs pasākuma dalībnieks varēs izvēlēties vienu vai vairākas sev sirdij tuvākas vai vēl līdz šim nedzirdētas valodas, kuras vēlēsies apgūt, un brīvā, nepiespiestā gaisotnē iepazīt tās kopā ar citiem interesentiem. Ikvienam būs lieliska iespēja apgūt lietderīgas frāzes ikdienas komunikācijai, iemācīties īsus, praktiskus izteicienus, kā arī gūt ieskatu cittautu kultūrās, iepazīt jaunus cilvēkus, aktīvi dziedāt, dejot, skatīties kino un pat nobaudīt nacionālo virtuvi. Tāpat visiem valodu dienu apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādos konkursos un vinnēt vērtīgas balvas.

Pasākuma ietvaros paredzētas 14 dažādu valodu lekcijas. Būs iespēja apmeklēt franču, norvēģu, spāņu, itāļu, portugāļu, arābu, bulgāru, grieķu, dāņu, lietuviešu un ar valodu centra „BalticMedia" atbalstu ķīniešu valodu. Sadarbībā ar Annas Lindes EuroMed fondu notiks arī turku un gruzīnu valodu lekcijas, bet LNS Zīmju valodu centrs visiem interesentiem piedāvās apgūt zīmju valodu. Pateicamies Spānijas produktu veikalam „Don Gastronom" un interneta grāmatnīcai www.gramata24.lv par atbalstu Eiropas Valodu dienu organizēšanā.

Sīkāka informācija par AEGEE-Rīga Eiropas Valodu dienām un lekciju grafikiem atrodama AEGEE-Rīga mājas lapā: www.aegee-riga.lv.

Eiropas Valodu dienas ir ikgadējs pasākums ar mērķi mudināt ikvienu būt atvērtam jaunu valodu apguvei. Jau astoņus gadus šis pasākums ir pulcējis ieinteresētus jauniešus, kas ir izmēģinājuši savus spēkus dažādu valstu valodu apgūšanā, kā arī iepazinušies ar dažādu tautu kultūrām. Tādējādi tiek veicināts atbalsts Eiropas bagātā lingvistiskā un kultūras mantojuma saglabāšanai.

Eiropas studentu forums jeb AEGEE ir 1985. gadā dibināta studentu organizācija, kas šobrīd ir viena no lielākajām Eiropas studentu organizācijām, kas apvieno aptuveni 15 000 studentu no dažādām Eiropas valstīm. AEGEE–Rīga ir viena no 216 AEGEE organizācijām, kas darbojas gan Latvijas, gan Eiropas mērogā. Visas organizācijas aktivitātes ir tās biedru brīvprātīga darba rezultāts. AEGEE galvenais mērķis ir Eiropas procesu popularizēšana un integrēšana jauniešu reālajā dzīvē, kas tiek īstenots, organizējot dažādus vietēja un starptautiska mēroga projektus un pasākumus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV