Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Latvijas Universitātē viesosies pasaules vadošie valodas, loģikas, matemātikas un kognitīvo zinātņu speciālisti

Jānis Pencis, 16.11.2010. 09:48

No 19. līdz 21.novembrim Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19, notiks 6.Starptautiskais kognitīvo zinātņu, loģikas un komunikācijas simpozijs „Formālā semantika un pragmatika: diskurss, konteksts un modeļi". Tās būs vairāk nekā 30 aizraujošas lekcijas, kas piesaistījušas plašu Latvijas un ārvalstu intelektuāļu loku.

Simpozija mērķis ir veicināt diskusiju starp dažādu nozaru pārstāvjiem par formālās semantikas un pragmatikas jautājumiem, to saistību ar komunikācijas, valodas, loģikas, matemātikas un kognitīvo zinātņu problēmām.

Lekcijas var apmeklēt ikviens interesents bez maksas.

Pasākumā piedalīsies vadošie speciālisti no visas pasaules, tostarp formālās semantikas – valodas matemātisko skaidrojumu – pamatlicēja, profesore Barbara Partī (Barbara Hall Partee), Sorbonnas un Ņujorkas Universitātes profesors Filipe Šlenkers (Philippe Schlenker), Telavivas Universitātes profesors, semantikas, datorlingvistikas un kognitīvo zinātņu speciālists Freds Landmans (Fred Landman), Saimona Freizera Universitātes (Kanāda) emeritētais lingvistikas un filozofijas profesors Džefs Peletjē (Francis Jeffry Pelletier), Humboltas Universitātes (Berlīne) lingvistikas profesors Manfrēds Krifka (Manfred Krifka) un daudzi citi. Skat. pielikumu – Simpozija ieverojamakie referenti.

Simpozija programma pieejama internetā: http://cognition.lu.lv/symp/6-program.html

Vietu skaits simpozijā ierobežots. Izdales materiāli, kafijas pauzes un pusdienas ir par maksu.

Simpoziju organizē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Kognitīvo zinātņu un semantikas centrs sadarbībā ar Kanzasas Valsts universitātes (ASV) Filozofijas departamentu un izdevniecību „Oxford University Press" (Lielbritānija).

Kognitīvo zinātņu un semantikas centrs

Centrs izveidots 2005.gadā un nodarbojas ar starpdisciplināru pētījumu, konferenču, vasaras skolu, simpoziju un citu aktivitāšu organizēšanu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV