Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Akreditāciju seminārā studenti apbalvoti ar AIKNC sertifikātiem

Jurita Krūma, 16.11.2010. 11:39

Sestdien, 6. novembrī RTU telpās Kaļķu ielā 1 tika aizvadīts Akreditāciju seminārs cikla „Dzirdi. Domā. Dari" ietvaros, ko ik gadu organizē Latvijas Studentu apvienība (LSA). Seminārā piedalījās vairāk kā 40 studenti no dažādām Latvijas augstskolām.
Akreditāciju seminārā studenti apbalvoti ar AIKNC sertifikātiem

Semināru atklāja Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centra (AIKNC) valdes priekšsēdētājs Juris Dzelme ar ceļavārdiem topošajiem studiju kvalitātes vērtētājiem. Par ārējās kvalitātes novērtēšanas struktūru un nozīmīgākajiem terminiem stāstīja LU Studentu padomes Akadēmiskās komisijas vadītāja Inguna Zariņa, visaptverošu lekciju „Akreditācija – no A līdz Ž" vadīja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktore Gita Rēvalde.

Pēc neliela pārtraukuma seminārs turpinājās ar AIKNC valdes priekšsēdētāja Jura Dzelmes lekciju par atšķirībām dažāda līmeņa un dažādu nozaru studiju programmu vērtēšanā un AIKNC valdes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Zaļkalna lekciju par studentu atbildību akreditācijas procesā.

Pēc četrām gan lektoru pārstāvēto organizāciju, gan satura ziņā ļoti atšķirīgām lekcijām, semināra dalībnieki tika aicināti noskaņoties semināra radošajai jeb studiju programmu novērtēšanas vizītes simulācijas daļai.

Tika izveidotas 5 novērtēšanas komisijas, kuru vērtējumam tika piedāvāta Pētera Magnusa universitātē īstenotā studiju programma „Radošā kulinārija". Rektora, darba devēju, augstskolas pasniedzēju un studentu lomās iejutās gan LSA valdes locekļi, gan pieredzējuši studiju programmu novērotāji.

Pēc divām darbīgām programmas novērtēšanā pavadītām stundām, semināra dalībnieki dalījās izjūtās un saņēma atsauksmes gan no aktīvistiem, kas iejutās augstskolas pārstāvju lomās, gan arī no AIKNC valdes priekšsēdētāja Jura Dzelmes.

Seminārs noslēdzās ar svinīgu dalībnieku apbalvošanu. Katrs 7 stundas garo apmācību izgājušais dalībnieks saņēma īpašu AIKNC un LSA sertifikātu, kas apliecina iegūtās zināšanas ārējā studiju kvalitātes novērtēšanā un dod tiesības piedalīties studiju programmu novērtēšanas vizītēs novērotāja un novērotāja palīga statusos. Šeit iespējams izlasīt semināra dalībnieces Madaras Glaudānes atsauksmi, kas jau nedēļu pēc semināra piedalījās Kristīgās vadības koledžas un divu tās studiju programmu novērtēšanā. Tuvāko mēnešu laikā uz studiju programmu novērtēšanas vizītēm tiks deleģēti arī pārējie sertifikāta ieguvēji.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV