Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Par Studentu apvienības vadītāju ievēlēts LU Juridiskās fakultātes students Edvards Ratnieks

Jurita Krūma, 21.11.2010. 18:40

Sestdien, 20. novembrī, Biznesa augstskolā „Turība" noritēja Latvijas Studentu apvienības (LSA) ārkārtas Kongress, kurā par apvienības turpmāko vadītāju ievēlēts pašreizējais Latvijas Universitātes (LU) Studentu padomes priekšsēdētājs un LU Juridiskās fakultātes students Edvards Ratnieks.
Par Studentu apvienības vadītāju ievēlēts LU Juridiskās fakultātes students Edvards Ratnieks

Sasaucot ārkārtas Kongresu, līdz tā norises laikam tika izsludināta kandidātu pieteikšanās uz prezidenta un viceprezidenta amatiem. Prezidenta amatam savu kandidatūru izvirzījis pašreizējais LU Studentu padomes priekšsēdētājs un LU Juridiskās fakultātes students Edvards Ratnieks. 98 delegātiem atbalstot un 14 balsstiesīgajiem iebilstot, Ratnieks ievēlēts LSA prezidenta amatā ar pilnvarām līdz kārtas Kongresam, kura norise plānota 2011. gada martā. Kopumā ārkārtas Kongresā piedalījās 142 studenti no 16 Latvijas augstskolām.

Savā uzrunā klātesošajiem Ratnieks norādījis, ka, stājoties amatā, veicinās studējošo pašpārvalžu aktivitāti un savstarpējās attiecības, cīnīsies par valsts finansējumu nesamazināšanu augstākajai izglītībai, kā arī pārstāvēs studentu viedokli institūcijās un organizācijās. Kā pirmo uzdevumu prezidenta kandidāts izvirzījis tikšanos ar jaunievēlēto izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku.

Pēc kongresa sasauktajā ārkārtas LSA domes sēdē LSA viceprezidenta, kā arī LSA pārstāvja Augstākās izglītības padomē vēlēšanas ar domes lēmumu pārceltas uz nākamo kārtas domes sēdi.

Kongresa ietvaros arīdzan veiktas izmaiņas LSA Statūtos, ierosinot mainīt punktus, kas nosaka balsstiesību piešķiršanas principus apvienības lēmējinstitūcijās, kā arī veicot redakcionālus Statūtu grozījumus. Ar Kongresa lēmumu tiek noteikta kārtība, ka turpmāk ar balsstiesībām LSA kārtas Kongresā piedalās visas studējošo pašpārvaldes ar proporcionālu delegātu skaitu.

Latvijas Studentu apvienība ir studentu organizācija, kas darbojas ar mērķi pārstāvēt Latvijas studentus - gan topošos, gan esošos - un cīnīties par viņu kā nozīmīgas sabiedrības sociālās grupas tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā. Latvijas Studentu apvienības biedri ir visu Latvijas augstskolu studējošo pašpārvaldes un LSA lēmumu un pozīciju pieņemšanā piedalās pašpārvalžu deleģētie studenti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV