Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Latvijas Kultūras koledžas pikets pie Saeimas ēkas "Koledžu neatdosim!"

Līva Vīgante, 11.03.2011. 08:48

Lai rastu atbildes uz jautājumiem par Latvijas Kultūras koledžas turpmāko likteni, vakar, 10. martā, pie Saeimas pulcējās 200 Latvijas Kultūras koledžas studentu.
Latvijas Kultūras koledžas pikets pie Saeimas ēkas "Koledžu neatdosim!"

Galerijas:

Citāts no Latvijas Kultūras koledžas studentu atklātās vēstules Kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei: „Divu mēnešu laikā Latvijas Kultūras koledžas studenti nav varējuši saņemt atbildes uz jautājumiem, kas izskan dažādos informācijas avotos, un vieš arvien lielākas bažas un neziņu par savu nākotni. Šobrīd šajā valstī mēs jūtamies lieki. Kultūras ministre ar mums nerunā, un koledžas vadība nevar sniegt ziņas par mūsu augstskolas tālāko likteni. Vai mūs pievienos kādai citai augstskolai? Vai likvidēs? Vai mums būs jāmaksā vairāk, vai jāmaina mūsu izvēlētā specialitāte? Par nenormālu uzskatām situāciju, ka vairāk nekā 500 studentu un 60 pasniedzēju nav ne jausmas, kāda ir mācību iestādes nākotne."

Pēc piketa uz sarunu Kultūras ministrijā tika aicināta Latvijas Kultūras koledžas direktore Sandra Plota, direktores vietniece studiju darbā Baiba Stille – Dubkeviča un Studentu pašpārvaldes prezidents Mārcis Benužs. Diskusijā ar ministri Sarmīti Ēlerti un ministrijas pārstāvjiem tika runāts par koledžas vietu kultūrizglītības sistēmā. Jautājums palika atklāts un no ministrijas saņemts solījums, ka dialogs turpinās.
Skaidra atbilde par koledžas turpmāko statusu joprojām netiek dota.

Šī iemesla dēļ tiek veidota atbalsta akcija „Koledžu neatdosim!", kurā visi LKK atbalstītāji tiek aicināti ar savu parakstu atbalstīt Latvijas Kultūras koledžas neatkarīgu pastāvēšanu: https://www.e-formas.lv/f/FgRQxDQ2cX0wd87d

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV