Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Latvijas Universitāte piedalās Frankofonijas dienu pasākumos

Latvijas Universitātes Preses centrs, 15.03.2011. 14:33

Frankofonijas dienu ietvaros rīt, 16. martā, Latvijas Universitātes Bibliotēkas Humanitāro zinātņu bibliotēkas lasītavā no plkst. 10.30 līdz 12.00 notiks studentu zinātniskā konference par šveiciešu rakstnieku Žaku Šesē (Jacques Chessex) "Šveices frankofonā rakstnieka Žaka Šesē dzīve un literārā darbība", savukārt plkst. 12.15 notiks izstādes „Iepazīsim Frankofonijas pasauli" atklāšana.

Pasākumā piedalīsies Šveices Konfederācijas vēstniece Gabriela Nuci-Sulpico, praktikante Šveices vēstniecībā Sandra Hollingere, Šveices vēstniecības preses un kultūras asistente Sandra Leikarte, kā arī Francijas vēstniecības atašejs franču valodas jautājumos Latvijā. Izstāde būs apskatāma no 16. marta līdz 15. aprīlim Latvijas Universitātes Bibliotēkas Humanitāro zinātņu bibliotēkā, Visvalža ielā 4a, 1. stāvā. Tajā varēs iepazīties ar materiāliem par Frankofoniju – pētījumiem valodniecībā, kultūrā un literatūrā, kā arī par dalībvalstīm - Franciju, Kanādu, Šveici un Beļģiju. Izstādē varēsiet aplūkot arī jaunāko Frankofonijas valstu karti.

17.martā no plkst. 14.30 līdz 16.00 LU Humanitāro zinātņu fakultātē 431.telpā notiks konkurss "Franču diktāts", ko organizē Francijas Kultūras centrs un kurā aicināti piedalīties franču valodu zinoši studenti no visas Latvijas.

26.martā plkst. 10.00 LU Humanitāro zinātņu fakultātē 401.telpā notiks Valsts Franču valodas olimpiādes II kārta, kurā piedalīsies vairāk par 100 skolēniem no 9 Latvijas reģioniem.

Par Frankofoniju

No 14. marta līdz 20. martam Latvijā norisinās Frankofonijas dienas.

Frankofonija ir starptautiska valstu kopiena, kurā apvienojušās valstis, kur franču valoda ir valsts valoda vai tajā runā nozīmīga daļa valsts iedzīvotāju, vai arī franču valoda un kultūra ir atstājusi ievērojamas pēdas vietējā kultūrā.

Starptautiskā Frankofonijas organizācija tika izveidota 1970. gadā. Organizācijā darbojas 75 valstis (56 valstis ir šis organizācijas locekles, 19 valstīm ir novērotāju statuss). 2008. gada 19. oktobrī Latvija ir iekļāvusies šajā organizācijā novērotājas statusā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV