Šis kēkss, vāciski saukts "Stollen" jeb "Christstollen", zirgu vilktos ratos tika transportēts uz Ziemassvētku tirdziņu "Striezelmarkt", kur tiek tirgots viss, sākot ar koka figūriņām un beidzot ar karstvīnu.
Pēc maiznieku un konditoru procesijas galvenais kēksa cepējs ar 1,2 metrus garu apsudrabotu nazi to sagrieza aptuveni puskilogramu smagos gabalos.
"Drēzdenes kēkss ir delikatese. Arī citos Vācijas reģionos cep kēksus, taču Drēzdenes kēkss ir vislabākais," ar smaidu galvenais maiznieks teica "Reuters Television", piebilzdams, ka Drēzdenes Ziemassvētku kēksu padara īpašu tas, ka tas ir "cepts ar mīlestību un pēc senām receptēm".
Kēksa festivāla ("Stollenfest") apmeklētāji varēja iegādāties kēksa gabalu par aptuveni trijiem eiro (2,10 latiem), tomēr naudu no sākuma vajadzēja samainīt pret speciālu "zelta" monētu "Stollenthaler" un tad ar to stāties rindā pēc kāruma.
Šī gada kēksa izgatavošana prasīja no cepējiem mēnesi darba, kā rezultātā tapa 4,35 metrus garais, 1,78 metrus platais un trīs tonnas smagais gardums. Tā izgatavošanā izlietota tonna miltu, 2,6 miljoni rozīņu un 74 litri ruma, pastāstīja festivāla organizatori.
Latvijā un pasaulē » Sadzīve
Vācijā apēsts milzīgais Drēzdenes Ziemassvētku kēkss
LETA, 10.12.2007. 18:00
Vācijas pilsētā Drēzdenē sestdien desmitiem tūkstošu cilvēku piedalījās vairāk nekā trīs tonnu smaga Ziemassvētku kēksa notiesāšanā.