Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Par drošu sezonas baudīšanu!

sniegaklubs.lv, 03.01.2008. 11:35 | komentāri (2)

Beidzot Latvijā ir iestājusies ziema un visiem tiem, kuriem tā sagādā prieku, nu ir iespēja doties uz kalnu un izbaudīt dabiskus apstākļus, lai nodarbotos ar savu sirdslietu. Kā zināms jebkurš atpūtas vai arī sporta veids dažādu apstākļu sakritības dēļ var būt arī traumatisks vai pat bīstams dzīvībai, tāpēc šajā sakarā biedrība Sniegaklubs ir uzsācis projektu "Drošais kalns", kura mērķis ir novērt traumatismu uz Latvijas kalniem.
Par drošu sezonas baudīšanu!

Galerijas:

Lai mazinātu traumatismu un bojā gājušo skaitu uz Latvijas kalniem, nodarbojoties ar kalnu slēpošanu un snovbordu, biedrība „Sniegaklubs” sadarbībā ar Hansabankas jauniešu programmu „OPEN” jau pērnā gada 19.decembrī uzsāka projektu „Drošais kalns”.

Projekta mērķis ir iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus, kā mazināt riskus gūt savainojumus, atrodoties uz kalna, kā arī mudināt Latvijas kalnu īpašniekus palielināt drošību uz kalniem. Kā norāda biedrības „Sniegaklubs” vadītājs Ansis Egle, kurš ir arī sertificēts snovborda instruktors: „Drošībai uz Latvijas kalnu nogāzēm arvien nav pievērsta pietiekoši liela uzmanība.”

Projekta ietvaros ziemas sezonas laikā tiks organizēti dažādi pasākumi uz Latvijas kalniem – iesildīšanās nodarbības, drošības inventāra paraugdemonstrējumi un izmēģinājumi slēpotājiem, pirmās palīdzības kursi u.c. Slēpotāji un snovbordisti tiks mudināti nebraukt reibumā, nebraukt agresīvi un lietot drošības inventāru.

Projekta informācijas izplatīšanas nolūkiem ir izveidota mājas lapa internetā www.drosaiskalns.lv.

„Visu ziemas sezonu gandrīz katru nedēļas nogali uz kāda no Latvijas kalniem tiks uzstādīta „OPEN” telts, kurā un ap kuru notiks daudzveidīgās „Drošā kalna” aktivitātes – sākot ar nodarbībām snovotājiem un slēpotājiem un beidzot ar modes skatēm,” stāsta Ieva Cerava, Hansabankas Jauniešu segmenta vadītāja.

A.Egle atgādina, ka iepriekšējās sezonas laikā šī gada februārī uz Latvijas kalnu nogāzēm bojā gāja vismaz divi slēpotāji, bet viens guva smagu traumu, pēc kuras tika paralizēts. Pie tā vainojami gan paši braucēji, gan daudzu kalnu trašu turētāji.

A.Egle uzsver, ka ar katru gadu uz nogāzēm palielinās slēpotāju skaits, kuri nav apguvuši braukšanas pamatus. Tie iegādājas slēpes vai dēli, un dodas lejā pa kalnu, apdraudot sevi un citus. „Kā pieredzējis instruktors varu ieteikt, lai cilvēki pirms došanās lejā pa kalnu apgūst vienkāršākās lietas – kā iesildīties, kā bremzēt un kā pareizi krist. No drošības inventāra ieteicams iegādāties vismaz ķiveri. Un pats galvenais – uz kalna cieniet citus!”

Projekts tiek organizēts līdz 2008.gada pavasarim sadarbībā ar Latvijas kalnu īpašniekiem, kuri pilnveidos drošības pasākumus savās kalnu trasēs, Hansabankas jauniešu programmu „OPEN”, LR Bērnu un Ģimenes lietu ministriju, Veselības ministriju un Sabiedrības veselības aģentūru.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV