Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Valentīna dienas svinības neietekmē prezervatīvu pārdošanas apjomus

LETA, 12.02.2008. 11:25

Svētā Valentīna diena, kas tiek svinēta 14.februārī un tiek propagandēta kā visu mīlētāju diena, īpaši neietekmē prezervatīvu pārdošanas apjomus.
Valentīna dienas svinības neietekmē prezervatīvu pārdošanas apjomus
"Ģimenes aptiekas" Tirdzniecības daļas vadītājs Egils Tēbelis aģentūrai LETA pauda viedokli, ka sabiedrībā ir izveidojies priekšstats, ka šai laikā palielinās prezervatīvu pārdošanas apjomi, taču patiesībā tas ir maldīgs priekšstats, jo prezervatīvu pārdošanas apjomi nemainās.

"Ģimenes aptieku" dati liecina, ka prezervatīvi visvairāk tiek pirkti vasarā - maijā un augustā, kā arī ziemā - novembrī un decembrī.

Laikam ejot, mainoties arī populārāko prezervatīvu veidi. Pašlaik pirktākie ir prezervatīvi ar maksimāli samazinātu lateksa sieniņas biezumu, jo tie nodrošina sajūtu dabiskumu abiem partneriem, neietekmējot drošību. Pēdējā laikā bieži tiekot pirkti prezervatīvi, kas apstrādāti ar anestētiķi, kas iedarbojas uz dzimumlocekļa receptoriem, tādā veidā ļaujot paildzināt dzimumaktu. Plaši pieprasīti esot arī dažādu krāsu un aromātu prezervatīvi, kā arī prezervatīvi ar reljefām virsmām.

Interesi piesaistot arī viena no jaunākajām prezervatīvu sērijām, kurai prezervatīva gals tumsā spīd. Efekts panākts ar luminiscējošas vielas iestrādi lateksā.

Tēbelis tomēr atzīmēja, ka cilvēki savos uzskatos un ieradumos pārsvarā ir konservatīvi un visvairāk izvēlas vienkāršus prezervatīvu veidus. "Tomēr ir arī tādi, kas gan ikdienā, gan Valentīndienas priekšvakarā meklē kaut ko citādāku un nebaidās izmēģināt ko jaunu," sacīja aptiekas Tirdzniecības daļas vadītājs.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV