Pirmdiena, 16.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Dārgs, Asja, Asnate, Dāgs;

Tiesāsies par Rīgas kinostudijas filmām

LETA, 17.02.2008. 11:35

Kultūras ministrija (KM) Vidzemes priekšpilsētas tiesā ir iesniegusi civilprasību, ar kuru lūdz tiesu atzīt AS "Rīgas kinostudija" līgumu ar Dānijā reģistrēto firmu "Voxell Aps" par spēkā neesošu un aizliegt veikt turpmākas darbības ar laika posmā no 1964.gada 1.jūnija līdz 1993.gada 14.maijam Rīgas kinostudijā uzņemtajām kinofilmām un televīzijas filmām, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Zvirbule.

AS "Rīgas kinostudija" valdes priekšsēdētāja Venta Horsta un "Voxell Aps" direktora Torbena Ellerta 2007.gada 1.oktobrī noslēgtais līgums paredz nodot Dānijas sabiedrībai tiesības izplatīt filmas ētera televīzijā, kabeļtelevīzijā, satelīttelevīzijā, kinoteātros un mājas video formātā.

Administratīvā rajona tiesā KM tiesājas ar privātpersonu Antonu Petrovski par Ministru kabineta rīkojumu, ar kuru tika nolemts nenodot privatizācijai Rīgas kinostudijā uzņemtās filmas. Tiesas sēde vēl nav nozīmēta.

Kā jau ziņoja, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Starptautisko attiecību institūta lektors Antons Petrovskis pieteikumu uz 125 Rīgas kinostudijā radīto filmu privatizāciju iesniedza 2006.gada 31.augustā, bet 2007.gada 3.jūlijā Ministru kabinets to noraidīja. Privatizācijas atteikumu Petrovskis ir pārsūdzējis administratīvajā tiesā.

2007.gada 31.oktobrī KM nosūtīja vēstuli ģenerālprokuroram Jānim Maizītim ar lūgumu izvērtēt AS "Rīgas kinostudija" noslēgto darījumu par Latvijas kinofilmu un televīzijas filmu tiesību nodošanu. KM lūdza izvērtēt, vai AS "Rīgas kinostudija" veiktajās darbībās, noslēdzot darījumu par sev nepiederošām tiesībām, nav saskatāmi Krimināllikuma pārkāpumi.

Kā informēja Ģenerālprokuratūrā, pārbaude šajā lietā vēl turpinās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV