Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Dziesmu un deju svētku biļetes maksās no trim līdz 25

LETA, 26.02.2008. 13:30

Biļetes uz XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku koncertiem un citiem pasākumiem maksās no trim līdz 25 latiem, ģenerālmēģinājumus varēs skatīties par vienu latu.
To paredz šodien Ministru kabinetā apstiprinātie "Noteikumi par Kultūras ministrijas sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi".

Kā skaidro Kultūras ministrija, Dziesmu un deju svētku pasākumu biļešu politika veidota, pamatojoties uz nepieciešamību gūt Dziesmu un deju svētku realizācijai nepieciešamos budžetā plānotos ieņēmumus un ņemot vērā gan Dziesmu un deju svētku mākslinieciskās, gan tehniskās realizācijas nosacījumus un izmaksas, kā arī nepieciešamos finanšu resursus papildu sēdvietu skaita nodrošinājumam, piemēram, Ķīpsalā un Daugavas stadionā.

Maznodrošinātajai iedzīvotāju daļai tiek piedāvāts, iegādājoties par vienu latu biļeti, noskatīties noslēguma koncerta "Latvija-Saules zeme", Deju svētku, koncertuzveduma Ķīpsalā un Deju svētku lieluzveduma "Izdejot laiku" Daugavas stadionā ģenerālmēģinājumus.

Saskaņā ar Kultūras ministrijas iesniegto biļešu realizācijas plānu, uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem plānots pārdot 47 928 biļetes kopumā par 251 024 latiem.

Tajā skaitā paredzēts realizēt 6970 biļetes viena lata vērtībā, 18 588 biļetes trīs latu vērtībā, 8415 piecu latu biļetes, 6170 septiņu latu biļetes, 4780 desmit latu biļetes. Tiks pārdotas arī 1520 biļetes, kuras maksās 15 latus gabalā, 940 biļetes, kuras maksās 20 latus, un 545 biļetes, kuras maksās 25 latus.

Pēc tradīcijas, valsts augstākajām amatpersonām, kultūras darbiniekiem un citiem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem tiks paredzēti bezmaksas ielūgumi. Kā aģentūrai apgalvoja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Aiva Rozenberga, ielūgumu skaits patlaban vēl nav zināms, jo ielūdzamo personu saraksts vēl tiek precizēts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV