Svētdiena, 08.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilga;

Brīvdabas muzejā svinēs Lieldienas

LETA, 19.03.2008. 15:43

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks vairāki Lieldienu koncerti un sarīkojumi, informēja muzejā.
Brīvdabas muzejā svinēs Lieldienas
Pirmajās Lieldienās, svētdien, 23.martā, Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs piedāvās plašu programmu, kurā iekļautas gan kristīgās, gan tradicionālās kultūras tradīcijas.

Plkst.10 Usmas luterāņu baznīcā notiks svētku dievkalpojums. Pulksten 12 - ērģeļmūzikas koncerts, kurā muzicēs ērģelnieks Aivars Vīksna.

No plkst.12 muzejs aicina apmeklētājus no sētas uz sētu izstaigāt Lieldienu ceļu, iesaistoties spēlēs un rotaļās, izšūpojoties lielās un mazās šūpolēs, piedaloties olu kaujās, klausoties tautas muzicēšanu un tradicionālo dziedāšanu, līdzdarbojoties sveču liešanas un olu krāsošanas darbnīcās, kā arī priecājoties par Lieldienu zaķu (patiesībā, trušu) izstādi.

Darbosies ēstuves "Klidziņa", "Pūnīte", "Bono", Priedes krogs, būs nopērkamas piparkūkas, medus un citi kārumi.

Uz brīvdabas estrādes muzeja centrā pie Ostmalas noliktavas no plkst.12 notiks koncerts "Pie šūpolēm". Tajā piedalās folkloras kopas "Oglītes", "Kokle", "Ore", tautas deju kolektīvi "Teiksmiņa", "Laipa" un "Saime".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV