Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Japāņu astronauts: Bumerangs atgriežas atpakaļ arī bezsvara stāvoklī

LETA, 21.03.2008. 15:46

Japāņu astronauts Takao Doi Starptautiskajā kosmosa stacijā bezsvara stāvoklī veicis neparastu eksperimentu - palaidis bumerangu un noskaidrojis, ka tas atgriežas atpakaļ gluži tāpat kā uz Zemes, piektdien paziņoja Japānas Kosmosa izpētes aģentūra.
Pārbaudīt, kā bumerangs uzvedas kosmosā, astronautu tika lūdzis viņa tautietis, pasaules čempions bumeranga mešanā Jasuhiro Togai.

"Biju ļoti pārsteigts un aizkustināts, redzot, ka tas lido tāpat kā uz Zemes," 53 gadus vecais astronauts rakstījis vēstulītē sievai, ko citē avīze "Mainichi Shimbun".

Kosmosa izpētes aģentūra solījusi vēlāk publiskot arī 18.martā veiktā eksperimenta videoierakstu.

Doi 11.martā devās kosmosā kā viens no septiņiem ASV daudzkārt izmantojamā kosmosa kuģa "Endeavour" apkalpes locekļiem, lai uzraudzītu Japānas laboratorijas "Kibo" pirmās daļas uzstādīšanu. Pārējās daļas tiks uzstādītas vēlākajās misijās maijā un decembrī vai nākamā gada sākumā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV