Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Vairākas slēpošanas bāzes plāno pārdot savu biznesu

LETA, 24.04.2008. 09:30

Pēc aizvadītās ziemas vairākas slēpošanas bāzes plāno pārdot savu biznesu, šodien raksta laikraksts "Dienas Bizness".
Vairākas slēpošanas bāzes plāno pārdot savu biznesu
Tā, piemēram, brokeru kompānija "Orient Baltic" piedāvā iegādāties slēpošanas bāzi Daugavpilī par 190 000 latu. Piedāvājumā ir uzņēmumam piederoša divu hektāru zeme, papildus tam uzņēmums nomā zemi 5,6 hektāru platībā no VAS "Latvijas Valsts meži".

Teritorijā ir slēpošanas inventāra pieņemšanas punkts un kafejnīca un vairākas slēpošanas, snovborda un iesācēju slēpošanas trases ar moderniem pacēlājiem, kā arī distanču trasi.

Biznesa konsultāciju kompānijas "Laika stars" vadošais konsultants Jānis Pinnis norāda, ka šobrīd par šādu summu pārdot slēpošanas bāzi nav iespējams. "Reālā cena šim kompleksam ir uz pusi mazāka, taču arī par šādu summu šobrīd pārdot būs sarežģīti, jo pārdošanas tirgus nav aktīvs un it īpaši tūrisma jomā. Spriežot pēc šīs ziemas, slēpošanas bizness Latvijā šogad nes zaudējumus. Vairāki uzņēmēji mēģina pārdot biznesu, taču pagaidām pircēju nav un diez vai būs. Vislabāk ir nogaidīt līdz ziemai un paskatīties, kāda būs ziema, vai arī mēģināt pārorientēties uz vasaras atpūtu," iesaka Pinnis.

Kā raksta "Dienas Bizness", spriežot pēc slēpošanas bāzes apraksta, tas varētu būt "Egļukalns", kas atrodas Daugavpils rajona Sventes pagastā.

Iegūt komentāru no "Egļukalna" pārstāvja laikrakstam gan neizdevās.

Kā atgādina "Dienas Bizness", vairāki slēpošanas trašu īpašnieki būtu ar mieru pārdot savu biznesu.

Valmieras atpūtas kompleksa "Baiļi" īpašnieks Valdis Vanags pirms kāda laika pārdeva otru sev piederošo trasi - "Kārļus" Cēsu rajonā. "Pārdot visu kompleksu bija diezgan sarežģīti. Es sadalīju visu pa daļām un pārdevu to atsevišķi," sacīja uzņēmējs.

Patlaban slēpošanas biznesā esot diezgan sarežģīti strādāt, jo ir vairāki traucējoši faktori. "Pirmkārt, nav ziemas, kā arī cilvēkus vairs nepiesaista slēpošana, sāk parādīties jaunas izklaides iespējas," skaidro Vanags
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV