"Volstrītai mēdz būt gan labas, gan sliktas dienas. Mēs gribējām piedāvāt parasto burgeru par četriem dolāriem (1,8 latiem) un vēl kaut ko īpašu tiem, kam paveicās fondu biržā," norādīja "The Wall Street Burger Shoppe" līdzīpašniece Hītera Tīrnija.
175 dolāru burgera recepti radīja bistro līdzīpašnieks Kevins O'Konels.
"Uzkoda" gatavota no japāņu marmora liellopu gaļas kotletes, melnajām trifelēm, "fois gras" pastētes, nogatavināta šveiciešu siera, meža sēnēm un franču maizes. Produktu rotā zelta folijas kripatiņas.
Kafejnīca pārdod aptuveni no 20 līdz 25 luksusa hamburgeriem mēnesī. To cienītājiem paredzētas īpašas, smalki dekorētas telpas iestādes augšējā stāvā. Tajā pašā laikā četru dolāru burgeru pārdošanas apjoms veido vairākus simtus dienā.
"Pocket Change" iepriekš par visdārgāko atzina franču izcelsmes pavāra Daniela Bulū ieviesto dubulto trifeļu burgeru, kas patlaban piedāvāts "DB Bistro Moderne".
Šī burgera cena veido 120 dolārus (53,9 latus), un tomēr "Burger Shoppe" "īpašais piedāvājums" cenas ziņā pārspēja Bulū firmas ēdienu.
Bulū burgers ir pieejams vienīgi melno trifeļu ražas sezonā no decembra līdz martam. Šī īpašā ēdiena cena pagājušajā sezonā tika palielināta līdz 150 dolāriem (67,4 latiem).
"The Wall Street Burger Shoppe" reaģēja uz ekskluzīvā burgera cenas pieaugumu un paaugstināja sava delikatešu burgera cenu no 150 dolāriem līdz 175 dolāriem (78,6 latiem), tādējādi iekļaujot savā ēdienkartē Ņujorkas dārgāko burgeru.
"Mūsu burgera galvenā iezīme nav cena. Ja Jūs ražojat kaut ko vienīgi naudas pelnīšanas labad, Jūs ejat greizajā virzienā," norādīja "DB Bistro Moderne" pārstāve Žoržeta Farkā.
Bez trifelēm Bulū burgers maksā 32 dolārus (14,4 latus). Tad starp maizītēm liek tikai maltās liellopu filejas kotleti ar sarkanajā vīnā sautētām cūkas ribiņām.
O'Konels sacīja, ka "Burger Shoppe" "meklēja katras sastāvdaļas labāko izpausmi".
"[Ņujorkas dārgākā burgera] koncepcija ir līdzīga Šveices siera, šampinjonu un bekona burgeram, manam mīļākajam," norādīja "The Wall Street Burger Shoppe" pārstāvis.
Šo burgeru pasniedz ar zelta trifeļu majonēzi, ceptiem kartupeļiem beļģiešu gaumē, kā arī zaļumu un tomātu maisījumu.
O'Konels iesaka baudīt šo uzkodu ar smalku vīnu, gaišo vai tumšo alu vai arī ingvera limonādi.