Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Izmaiņas solistu sastāvā LNSO koncertā „Krievu mūzikas pērles” 30. janvārī

Inguna Upīte, 27.01.2009. 10:11

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertā „Krievu mūzikas pērles” 30. janvārī Lielajā Ģildē objektīvu iemeslu dēļ nevarēs piedalīties pianists Sergejs Osokins. Taču LNSO ar prieku paziņo, ka situācija ir veiksmīgi atrisināta – koncertā uzstāsies jaunais, virtuozais krievu pianists, Jāz. Vītola 5. Starptautiskā pianistu konkursa Grand Prix ieguvējs Antons Ļahovskis.
Izmaiņas solistu sastāvā LNSO koncertā „Krievu mūzikas pērles” 30. janvārī

Jāzepa Vītola 5. Starptautiskā pianistu konkursa, kas risinājās pagājušā gada oktobrī, laikā Antons Ļahovskis guva īpašu publikas atzinību, kā arī saņēma LNSO simpātiju balvu. Antons Ļahovskis mācījies Nikolaja Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas mūzikas skolā sevišķi apdāvinātiem bērniem, pēc tam konservatorijā pie Aleksandra Sandlera. No 2001. līdz 2004. gadam studējis Trīsvienības mūzikas koledžā Londonā pie Džona Bingema. Maģistra grādu A.Ļahovskis ieguvis Londonas Rātsnama mūzikas un drāmas skolā, kur patlaban turpina mācības pie Džoenas Hevilas. Koncertējis Londonā (Pērsela zālē), Sanktpēterburgā (t. sk. konservatorijas Lielajā zālē) un citviet Eiropā, kā arī ASV.

A.Ļahovskis koncertā atskaņos Sergeja Rahmaņinova 3. klavierkoncertu re minorā op. 30. Tas ir viens no sarežģītākajiem klavierkoncertiem, ievērojams ar to, ka no pianista prasa īpašu tehnisko un muzikālo sagatavotību.






» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV