Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Valmierā koncertēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un vijoles virtuozs Sergejs Krilovs

Līga Tarbuna, 03.02.2009. 14:02

28.februārī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā ar koncertprogrammu „Spāņu un čigānu mūzika” viesosies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un vijoles virtuozs Sergejs Krilovs (Itālija) diriģenta Karela Marka Šišona vadībā. Atvadoties no ziemas, orķestris aicina ikvienu baudīt saules, temperamenta pilnu noskaņu spāņu un čigānu mūzikas programmā, kurā iekļautas Spānijas un citu valstu komponistu melodijas.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sadarbība ar diriģentu Karelu Marku Šišonu ilgst jau astoņus gadus, gūstot augstu publikas un kritiķu novērtējumu. Kopā īstenoti gan operu koncertuzvedumi, gan koncerti. Kopš 2007.gada K.M.Šišons ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra goda virsdiriģents, bet sākot ar 2009./2010.gada sezonu – LNSO galvenais diriģents. K.M.Šišons dzimis Londonā, dzīvojis Gibraltārā, studējis Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Diriģents sadarbojies ar izciliem solistiem – Hosē Karerasu, Monseratu Kavaljē, Greisu Bambriju un daudziem citiem.

Itālijā dzīvojošais krievu vijolnieks Sergejs Krilovs ir viens no mūsdienu izcilākajiem vijoles virtuoziem, viņš ir uzvarējis Stradivari konkursā Itālijā un Friča Kreislera konkursā Vīnē. Sergejs Krilovs uzstājies pasaules vadošajās koncertzālēs ar izciliem diriģentiem un orķestriem, ierakstījis vairākus albumus. Vijolnieks dzimis Maskavā, sācis spēlēt vijoli piecu gadu vecumā un jau pēc gada sniedzis savu pirmo koncertu. Desmit gadu vecumā vijolnieks sāka koncertēt Krievijā, Ķīnā, Polijā, Somijā un Vācijā.

Koncertprogrammā „Spāņu un čigānu mūzika” iekļauti tādu komponistu kā J.Štrausa (dēls), Amadeu Vivesa, Pablo de Sarastes, Džordžes Enesku un vairāku citu mūziķu skaņdarbi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV