Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

"Dirty Deal Cafe" uzstāsies "Bichi", Sara Savery no "People Press Play" un Martinez Gonzalez

Alise Ģelze, 10.02.2009. 20:00 | komentāri (1)

28.februārī „Dirty Deal Cafe“ sadarbībā ar Dānijas Kultūras Institūtu notiks dāņu elektroniskās eksperimentālās apvienības „Bichi“  un latviešu mākslinieka Martinez Gonzalez koncerts.
"Dirty Deal Cafe" uzstāsies "Bichi", Sara Savery no "People Press Play" un Martinez Gonzalez

„Bichi" ir dāņu producenta Tobiasa Vilnera (Tobias Wilner) solo projekts, kurš radās 2004.gadā kā mākslinieka blakus nodarbe darbam pie nu jau starptautiski atpazīstamās dāņu apvienības „Blue Foundation"."Bichi" ir radījis mūziku arī vairākām filmām, tai skaitā „Krēsla" (Twilight) un „Maiami Netikumi" (Miami Vice), un pie vairākiem projektiem ir strādājis kopā ar Dj Krush.

Šobrīd Tobias strādā pie „Bichi" nākošā projeka, kurš tiks izdots 2009.gada nogalē. Neskatoties uz to, ka „Bichi" pilnībā ir Tobiasa individuāli radošās izpausmes rezultāts, pirmā albuma „Notwistanding" tapšanā viņš iesaistīja arī dažus grupas „Blue Foundation" mūziķus. Albumā dzirdamo skaņdarbu vokālu izpildītāja - māksliniece Sara Savery atpazīstama arī kā „People Press Play‘"vokāliste - kopā ar „Bichi" uzstāsies arī Rīgā.

Latviešu komponists un elektroniskās mūzikas producents Mārtiņš Strautnieks jebšu Martinez Gonzalez savu aktīvo muzikālo darbību aizsāk jau agrā bērnībā. Ir aktīvi darbojies dažādos radošos un muzīkālos projektos: „Lolitas Brīnumputns", „Spinners", „Sirke", „Kuba" kā arī rada un spēlē savu orliģinālo elektronisko mūziku zem segvārda Martinez Gonzalez. Līdz 2007. gada pavasarim , kad nāca klajā Martineza pirmais albums CD formāta ''Dakstiņš", kuru izdeva Maskavas mūzikas ierakstu kompānija „Laguna Much Comunity", skaņdarbi bija pieejami interneta vidē un elektroniskās mūzikas izlasēs.

Gonzaleza mūzikas stilu ir grūti iedalīt kādā konkrētā žanrā, tā ir sintēze starp elektronisko un akustisko kopozīciju. Nereti Mārtiņš savos skaņdarbos izmanto gan dzīvos instrumentus , gan elektroniski ģenerētas sintezatoru iespēles, gan balsis.

Māklinieku linki:
Bichi - www.myspace.com/bichi
Sara Savery - www.myspace.com/saverycph
Martinez Gonzalez - www.myspace.com/martinsgonzalez

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV