Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Noskaidrojusies Eirodziesmas pusfināla dalībnieku uzstāšanās kārtība

Mārtiņš Pučka, 14.02.2009. 11:45

Vakar LTV7 raidījuma SEMS tiešraides laikā tika izlozēta visu Eirovīzijas nacionālās atlases (Eirodziesmas) dalībnieku uzstāšanās secība. Tādējādi noskaidrojies, kādā secībā pusfinālam izvirzītās dziesmas skanēs Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā, kas 27. februāra vakarā risināsies Olimpiskajā centrā „Ventspils”.

Dziesmas startēs šādās secībā:
1. Grupa “Camillas” - “Times goes”
2. Dace Plānāre un Frīdis jeb Aivars Freimanis - “Running around”
3. Ģirts Zeibuliņš - „Place to be”
4. Johnny Salamander - “Party”
5. Miks Dukurs – „Aizejot”
6. Iveta Baumane@ Ivo Grīsniņš Grīslis - „Tic Tac”
7. Ginta Ēķe - “Be yourself”
8. Natalija Tumševica - „Dinamite”
9. Grupa „Triānas parks” - „Call me any time you need a problem”
10. Intars Busulis - “Sastrēgums”
11. Kristina Zaharova un Annija Putniņa - “Angel of mine”
12. Astra - „Have to say goodbye”.
13. Edijs Šnipke - “Make my day”
14. Ketta - „Without you”
15. Grupa „Policistas” - „In love we trust”
16. Fidji - „Don’t want to say goodbye”
17. Aisha feat “G-Point” - “Hey, hey”
18. Grupa „Simply 4” - „When the sun is going down”
19. Sabīne Berezina feat “PER” - “Bye, bye”
20. Valters Frīdenbergs - „For a better tomorrow”

Kā redzams, pusfinālā piedalīsies 20 dziesmas. Vakar kļuva zināms, ka Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālam izvirzītā Laura Reinika dziesma „I wish I could pretend” Kristīnas Zaharovas sniegumā guvusi augstu novērtējumu Īrijā. Pēc žūrijas vērtējuma starp 300 iesniegtajām dziesmām tā kvalificējusies fināla sešiniekam. Vai tā kļūs par Īrijas pārstāvi, kas dosies uz Maskavu, rādīs laiks. Nacionālās atlases fināls Īrijā paredzēts 20. februārī. Līdz ar to mūziķis, laicīgi informējot LTV, atsaucis šo dziesmu no piedalīšanās Latvijas nacionālajā atlasē.

Lai skatītājus un potenciālos balsotājus iespējami plašāk iepazīstinātu ar visiem Eirodziesmas dalībniekiem, dziesmu audioversijas, mākslinieku fotogalerijas un radošās biogrāfijas jau šobrīd ievietotas Eirovīzijas mājas lapā (www.eirovizija.lv), kā arī LTV1 mājas lapā (www.ltv1.lv).

 
Dziesmas un ar konkursu saistītā aktuālā informācija ievietota arī Ventspils pilsētas portālā (www.ventspils.lv) un konkursa informatīvā atbalstītāja – portāla Draugiem.lv sadaļās. Turklāt abi portāli no 16. februāra piedāvās arī katrs savu alternatīvo balsojumu par visām pusfinālam izvirzītajām dziesmām. Kas būs favorīti šajās nominācijās, noskaidrosies tikai 28. februāra fināla tiešraidē.

Ar Eirodziesmu-2009 sadarbojas arī radio SWH un SWH +, kas jau brīvdienās ētera rotācijā iekļaus visas pusfināla dziesmas, bet no 23. līdz 25. februārim visi pusfināla dalībnieki ciemosies Radio SWH studijās. Turklāt pirmo reizi Radio SWH raidīs arī no Olimpiskā centra „Ventspils”, speciālās reportāžās atspoguļojot pasākuma norises gaitu.
 
Tomēr vienīgo iespēju par pusfināla dalībniekiem gūt vizuālu iespaidu sagādās LTV7 raidījums SEMS. No 17. februāra katru dienu no plkst. 16:50 visas raidījuma tiešraides tiks veltītas Eirovīzijas aktualitātēm un dalībniekiem – būs iespējams gan noklausīties pusfinālam izvirzītās dziesmas, gan telefoniski uzdot savu jautājumu pusfināla dalībniekiem. Neizpaliks arī konkursi dalībniekiem un skatītājiem. Konkursa dalībnieki raidījuma SEMS studijā viesosies šādā secībā:

Otrdien, 17. februārī
Fidji ar dziesmu „Don’t want to say goodbye”, Ketta ar dziesmu „Without you” un Astra  ar dziesmu „Have to say goodbye”.

Trešdien, 18. februārī
Ģirts Zeibuliņš ar „Place to be” un Iveta Baumane ar „Tic Tac”

Ceturtdien, 19. februārī
Grupa „Policistas” („In love we trust”), grupa „Simply 4” („When the sun is going down”) un Natalija Tumševica („Dynamite”).

Piektdien, 20. februārī
Valters Frīdenbergs („For a better tomorrow”), Edijs Šnipke (“Make my day”) un Ginta Ēķe (“Be yourself”).

Pirmdien, 23. februārī
Kristina Zaharova un Annija Putniņa (“Angel of mine”), Sabīne Berezina feat “PER” (“Bye, bye”) un Miks Dukurs (“Aizejot”).

Otrdien, 24. februārī
Dace Plānāre un Frīdis jeb Aivars Freimanis (“Running around”), grupa “Camillas” (“times goes”) un Intars Busulis (“Sastrēgums”).  

Trešdien, 25. februārī
Grupa „Triānas parks” („Call me any time you need a problem”), Aisha feat “G-Point” (“hey, hey”) un Johnny Salamander (“Party”).


Šīgada Eirovīzijas dziesmu konkurss Eiropā raisījis neparasti lielu interesi. Piemēram, Lielbritāniju Maskavā pārstāvēs Endrjū Loida-Vēbera komponētā dziesma, kuras atskaņojumā pie klavierēm sēdīsies pats autors.  Francijas karoga krāsas aizstāvēs pasaulslavenā dīva Patrīcija Kāsa, bet Grieķija uz Maskavu deleģē dziedātāju Saki Rouvas, kas reiz jau ieguvis 2. vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā, kā arī vadījis konkursa starptautisko finālu Atēnās.

Arī pati Krievija un Krievijas Pirmais kanāls konkursam gatavojas ar lielu atbildību: galvenais producents J. Aksjuta akcentējis, ka Krievija vēlas būt ambicioza šī vārda vislabākajā nozīmē un tas, ko Eiropa ieraudzīs 12., 14. un 16. maijā, Eirovīzijas vēsturē būs kas līdz šim vēl neredzēts. Šāda mērķa sasniegšanai esot sapulcināts gan labākais radošais potenciāls, atrastas atbilstošākās telpas un nodrošināti finanšu resursi. Vēl nav paziņoti konkursa vadītāji, un šobrīd par šo tēmu notiek karstas publiskas un aizkulišu cīņas. Pasākums ieguvis arī lokālo logo, kurā sintezēts krievu tautas folklorai raksturīgais Laimes putna tēls uz muzikālais motīvs. Konkursa aktualitātes visplašāk atspoguļotas Krievijas Pirmā kanāla mājas lapā - www.1tv.ru.

Kā jau ziņots, Latvija startēs otrajā starptautiskajā pusfinālā, kas notiks 14. maijā. To noskaidroja 30. janvārī rīkotā izloze Maskavā.

Biļetes uz Eirovīzijas nacionālās atlases posma „Eirodziesma-2009” pusfināla un fināla koncertiem jau nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena uz pusfināla koncertu, kas 27. februārī sāksies plkst. 21:00, šobrīd ir tikai Ls 3. Savukārt uz finālu, kas notiks 28. februārī plkst. 21, biļetes maksā no Ls 6 līdz Ls 10.

Biļešu pārdošana uz starptautisko konkursu sāksies februāra beigās. Tās varēs iegādāties arī internetā. Cenu amplitūda būs atkarīga no pasākuma ievirzes (mēģinājums / koncerts), kā arī zāles plānojuma, tāpēc to cena svārstīsies no 20 līdz 600 eiro.

Kā jau ziņots, pagājušā gada nogalē saistībā ar valdības lēmumu Latvijas Televīzijai (LTV) samazināt valsts dotāciju par 2,4 miljoniem latu, Eirovīzija bija viens no projektiem, no kura krīzes budžeta apstākļos Latvijas Televīzija bija spiesta atteikties. Tomēr ar „Narvesen” un Latvijas Krājbankas atbalstu LTV šogad piedalīsies Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā. Savukārt atbalstu Eirovīzijas nacionālās atlases finālam, līdzīgi kā iepriekšējos gados, sniegs Ventspils attīstības aģentūra un Ventspils pilsētas dome.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV