Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

„Zaļā 4diena”- tagad un turpmāk reizi mēnesī

Inese, 16.02.2009. 16:06 | komentāri (3)

Koncertu sērija „Zaļā 4diena“ ik mēnesi piedāvās Latvijas grupu muzikālas performances ar vēstījumu par dabas un civilizācijas sabalansētu sadzīvošanu. Koncertsērija sāksies ar grupas „The Mundane“ uzstāšanos 26. februārī „K.Suns.“ (Ieejas maksa – 3.50 Ls). Turpmākie pasākumi paredzēti - 26. martā ar mūziķi El Mars un 9. aprīlī, kas iekrīt Zaļajā ceturtdienā pēc baznīcas kalendāra, koncertu sniegs Anete.
„Zaļā 4diena”- tagad un turpmāk reizi mēnesī

Galerijas:

Pirmās „Zaļās 4dienas“ viesi grupa "The Mundane", kas šobrīd strādā pie jauna studijas albuma, vienmēr ir pauduši pozitīvu attieksme pret dabu un tās saglabāšanu: "Daba mums signalizē ar lietusgāzēm februārī, izmirstošām sugām, ar to, ka dzeramo ūdeni jāpērk veikalā. Cilvēki to redz, taču, ikdienas problēmu pārņemti, nevēlas pievērst tam uzmanību." "The Mundane" ir sagatavojuši uzmanības vērtu programmu un sola izdzīvot grupas repertuāru vēl nebijušā griezumā.

Sabiedrības uzmanības pievēršanai tam, kas notiek dabā, katrā no “Zaļās 4dienas” koncertiem tiks aktualizēta kādu no tēmām, kas skar ekoloģijas jautājumus.

“Zaļās 4dienas” draugi ir Pasaules Dabas Fonds, Mamma Daba un Zaļais Punkts.

Pasaules Dabas Fonds 2009.gada 28. martā plkst. 20:30 rīko akciju Zemes stunda, kuras laikā katrs ir aicināts uz vienu stundu izslēgt apgaismojumu, lai simboliski pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām un demonstrētu vienotu nostāju Kopenhāgenas ANO galotņu tikšanās dalībniekiem, kuri 2009.gada beigās lems par jaunu globālo vienošanos klimata pārmaiņu jautājumos.

Lai izmēģinātu 28. martā ieplānoto akciju, daži mūziķi piekrita sapulcēties uz stundu parkā un, dzerot tēju, pavadīja laiku sarunās ar dabas fonda pārstāvi Dārtu Treiju. Dārta pastāstīja: “Klimata pārmaiņas, ko izraisa CO2 izmeši, šobrīd rada lielākos draudus planētai. Vienīgi, mainot visas sabiedrības attieksmi pret CO2 emitējošajiem enerģijas ražošanas veidiem, iespējams mazināt šos draudus.”

www.myspace.com/zalja4diena

Foto: Nils Vilnis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV