Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ar unikālu Vislatvijas kora akciju atbalstīs pensionētus diriģentus

Kristīne Jakubovska, 17.02.2009. 09:51

Koru kultūra un bagātīgais mantojums ir Latvijas vērtība un lepnums. Lai atbalstītu Latvijas kordiriģentus, kuri patlaban jau ir pensijā, Latvijas kordiriģentu asociācija sadarbībā ar Swedbank 22.februārī rīkos unikālu Vislatvijas koru labdarības akciju – paredzēts, ka koncerti „Ar dziesmu palīdzēsim” izskanēs vienlaikus vairāk nekā 60 Latvijas pilsētās un mazpilsētās.

Šajos koncertos piedalīsies tūkstošiem dziedātāju un, to apmeklējot bez maksas, ikviens koru kultūras cienītājs un atbalstītājs varēs brīvprātīgi ziedot pensionētu kordiriģentu atbalstam, jo, pateicoties tieši viņiem, par Latviju varam lepni teikt – esam zeme, kas dzied! Koncerti notiks Rīgā un Rīgas rajonā, Grobiņā, Aizkrauklē, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpils rajonā, Jūrmalā, Kuldīgā Liepājā, Ogrē, Olainē, Preiļos, Rēzeknē, Rūjienā, Saldus, Smiltenē, Siguldā, Talsu rajonā, Tukumā, Valmierā, Varakļānos, Alojā, Koknesē, Alūksnes rajonā un Limbažos. Detalizētāku koncertu programmu, norises vietas un laikus skatiet www.kori.lv. Savukārt par ziedošanu varat uzzināt portālā www.ziedot.lv, Swedbank filiālēs, kā arī koncertu norises vietās.

Koncertu mērķis ir gan iepriecināt klausītājus, gan aicināt cilvēkus, kam ir iespēja, iesaistīties labdarībā un palīdzēt pensionētiem kordiriģentiem, kuri ir ieguldījuši milzīgu enerģiju Latvijas kultūrā, veltījuši tai savu dzīvi un kuriem šobrīd būtu noderīga palīdzība.

„Kordziedāšana ir viena no spilgtākajām mūsu nacionālās identitātes izpausmēm. Daudzi no mums, kuri dzied vai ir dziedājuši korī, atceras, ar kādu nesavtīgu iedvesmu un mīlestību ir strādājuši kordiriģenti. Viņi mūs ir ne tikai aizveduši līdz tik nozīmīgiem svētkiem kā Dziesmu svētki, bet bieži vien ir bijuši tie, kas ir veicinājuši kultūras dzīvi mūsu pilsētās, pagastos un ciematos,” saka Latvijas kordiriģentu asociācijas valdes priekšsēdētājs Artūrs Ancāns. „Viena no pamatlietām, ko asociācija ir apņēmusies darīt – atbalstīt vecākos kolēģus pēc aktīvā darba beigām. Swedbank labprāt piekrita palīdzēt realizēt un atbalstīt asociācijas nodomus. Apvienojot spēkus, tiek organizēta labdarības akcija ar mērķi palīdzēt pensionētajiem kordiriģentiem. Daļa pensionēto kordiriģentu šobrīd ir vientuļi, līdz ar to svarīgi ne tikai palīdzēt viņiem finansiāli, bet arī nodrošināt tikšanās iespējas ar citiem cilvēkiem. No ziedotiem līdzekļiem tiks segtas pensionēto kordiriģentu operāciju izmaksas, sniegts pabalsts zāļu iegādei, sociālām vajadzībām. Koncerts būs kā labdarības akcijas sākums, taču līdzekļu ziedošanas akcija noritēs arī citos veidos - ar interneta portāla www.ziedot.lv un Latvijas kordiriģentu asociācijas palīdzību.”

„Aizrautība ar to, ko dari, un spēja aizraut arī citus ir milzīga vērtība, ko varam mācīties no Latvijas koru kustības un kordiriģentiem,” saka akcijas atbalstītāja - Swedbank valdes locekle un Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Oksana Sivokobiļska. „Ikvienā lietā attīstība notiek, saglabājot labāko no jau sasniegtā un radot tam pievienoto vērtību. Tāpēc Swedbank augsti novērtē senioru paaudzes ieguldījumu un pieredzi, un arī ikdienas darbā cenšamies senioriem sniegt uzmanību un atbalstu. Esmu pārliecināta, ka šī akcija kordiriģentiem - senioriem nozīmēs ne tikai materiālu atbalstu, bet arī iedvesmu un apliecinājumu dziļai cieņai pret viņu lielo ieguldījumu koru kultūras izveidošanai un stiprināšanai Latvijā. Esmu patiešām priecīga, ka ne tikai atbalstām akcijas organizēšanu, bet arī paši tajā piedalāmies - koncertos klausītājus priecēs arī Swedbank koris!”
Patlaban akcijas organizētāji apzina kordiriģentus un veido sarakstu ar viņiem nepieciešamo. Ikviens esošais vai bijušais kora dziedātājs ir aicināts ieteikt sev tuvo pensionēto kordiriģentu atbalsta saņemšanai. To var izdarīt, zvanot pa tālruni 67951520 vai 29299760, vai sūtot vēstuli uz adresi: Smilšu iela 5, Saulkrasti, LV-2160.

Lai sniegtu atbalstu visiem tiem, kuriem palīdzība ir vajadzīga, protams, nav pietiekami tikai ar vienu akciju - ir nepieciešams plašākas sabiedrības atbalsts un regulārs darbs. Šim mērķim Latvijas kordiriģentu asociācija ir izveidojusi „Pensionēto kordiriģentu fondu”, kas sniegs atbalstu sirmākajiem kolēģiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV