Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē notiks zvanu ansambļu koncerts

Krista Kalnarāja, 26.02.2009. 11:12

Sestdien, 28.februārī, pulksten 16:00 ikviens liepājnieks ir aicināts uz Svētās Trīsvienības katedrāli, kur notiks zvanu ansambļu koncerts. Koncertā piedalīsies divi Liepājas zvanu ansambļi - Em. Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas zvanu ansamblis “Campanella” un Liepājas Katoļu pamatskolas zvanu ansamblis.

Koncerta rīkošanas iniciatīva pieder “Campanella” vadītājai Astrai Ziemelei, kura vērsās Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē „Kultūras pārvalde” ar ideju sarīkot zvanu mūzikas koncertu katedrālē. Ieeja uz koncertu būs par ziedojumiem, kas tiks novirzīti Sv. Trīsvienības katedrāles ērģeļu atjaunošanai. “Atnākot uz koncertu un atstājot savu artavu ērģeļu atjaunošanai īpašā ziedojumu kastē - tā ir lieliska iespēja ikvienam liepājniekam līdzdarboties šajā svētīgajā darbā!” – uzsver Astra Ziemele.  

Koncertā Svētās Trīsvienības katedrālē zvanu koru izpildījumā skanēs populāra klasiskā un garīgā mūzika.

Katedrāles atjaunošanas fonds priecājas par liepājnieku ierosmi nākt palīgā savas pilsētas unikālajām ērģelēm un apliecina, ka uzsāktais darbs pie ērģeļu atjaunošanas turpināsies. Arī šogad paralēli dievnama glābšanas darbiem fonds plāno ievērojamus finanšu līdzekļus ieguldīt ērģeļu atjaunošanā. Tā kā ērģeles tiek intensīvi lietotas gan dievkalpojumos, gan koncertos, slodzei pakļautās kustīgās detaļas pakāpeniski izdilst un materiāli slodzes ietekmē noveco. Lai uzturētu ērģeļu spēlēt spēju, ir jāveic virkne restaurācijas darbu. Patlaban notiek pārrunas ar potenciālajiem finansētājiem par līdzfinansējuma piesaisti šo darbu veikšanu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV