Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

"The Mundane" ievada "Zaļās 4dienas" koncertu sēriju

Evita Bandere, 27.02.2009. 16:28 | komentāri (2)

Vakar ar grupas „The Mundane” uzstāšanos kinoteātrī „K Suns” tika atklāta „Zaļās 4dienas” koncertu sērija, kas ir pašmāju mūziķu koncertu kopums ar vēstījumu par dabas un cilivizācijas sabalsētu sadzīvošanu.
"The Mundane" ievada "Zaļās 4dienas" koncertu sēriju

Galerijas:

Mīlīgajā kinoteātra zālē pēdējā laikā vietu rod ne vien filmu izrādes, bet arī teatrāli un muzikāli priekšnesumi, kam, lai garantētu veikmīgu iznākumu, nav nepieciešama krāšnu butaforiju un neskaitāmu starmešu klātbūtne. Šajā vakarā pietiek vien ar baltām, apaļām gaismas bumbām, kas rada krietnu intimitātes sajūtu. Kamēr vīri rosās aizskatuvē, puisis no pasākuma orgkomitejas sanākušajiem koncerta baudītājiem dāsni dāvā vīnu, kas tiek pildīts pirms tam izdzertās tējas glāzītēs. Silda gan tēja, gan vīns. Pēc mirkļa izdziest zāles apgaismojums un uz skatuves kāpj „The Mundane”, tērpušies treniņbiksēs un bezroku kreklos.

Šis nav vienkāršs koncerts, kad mūziķi uzkāpj uz skatuves, nospēlē, vietām ko visai neveikli pasaka publikai, kā tas iepriekš ierakstīts scenārijā, atvadās un pazūd. Šoreiz uzstāšanās šķiet silta un atvērta sarunām, kā spēlējot tuvākajiem draugiem un domubiedriem. Koncerts iesākas tādās kā „Eels” noskaņās, kam seko aizplūšana Toma Jorka daiļrades virzienā, un tad sākas veiksmīgi sagatavots muzikāls mikslis, kam grūti izsekot, jeb savu gabalu aranžējumu atrādīšana... Krietni pārliecinoši Gatis Zaķis un Andis Grīva spēlējas ar elektronisko efektu piesaistīšanu balsīm, abi arī noņemas ar sintezatoriem un aprunāšanos ar publiku. Vīri stāsta, spēlēs tik ilgi, kamēr skatuves fonā augs zāle. Un savu solījumu tur. Pēc apmēram 40 minūtēm zāle uzaugusi, un pēc atgriešanās uz skatuves tiek nospēlēta muzikāla partija uz stabilītes. Klausītāji ir saņēmuši maksimumu. Vīns ir beidzies un, lai kā negribētos, ir jādodas projām.

Tie, kuri sevī jūt pietāti pret ekoloģiju, dabas skaistumu un tīrību, šai tematikai atbilstošu muzikālu piepildījumu var rast, apmeklējot koncertu 26. martā, kad uzstāsies mūziķis El Mars, un 9. aprīlī, kas iekrīt Zaļajā ceturtdienā pēc baznīcas kalendāra, koncertu sniegs Anete, turpat – kinoteātrī „K Suns”.

Foto: Vilnis Izotovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV