Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Eirodziesmas 2009 finālā uzvar Intars Busulis

Ģirts Valdīšana, 01.03.2009. 02:56 | komentāri (15)

Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā Maskavā maijā pārstāvēs Intars Busulis ar dziesmu „Sastrēgums”, kas šovakar skatītāju balsojumā saņēma visvairāk balsu – 21 027 balsis.
Eirodziesmas 2009 finālā uzvar Intars Busulis

Otrajā vietā ierindojās Kristina Zaharova un Annija Putniņa ar dziesmu „Angel of mine” (19 679 balsis).

Trešajā vietā – Natālija Tumševica ar dziesmu „Dynamite” (5662 balsis).

Tāpat šā gada uzvarētājs Intars Busulis saņēma Ventspils pilsētas speciālbalvu un arī Radio SWH balvu.

Savu favorītu noskaidrojis arī Draugiem.lv balsojums: tā ir Aisha feat „G-Point” ar dziesmu „Hey, hey, hey, hey”, kas jau dienu iepriekš bija ieguvusi arī LTV7 raidījuma SEMS simpātiju.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, fināls risinājās divās daļās: pēc tam, kad bija uzstājušies visi desmit finālisti, viņu sniegumu vērtēja gan TV skatītāji, gan žūrija, kas izvirzīja trīs dziesmas - superfināla dalībnieces. Tad sekoja superfināls un izšķirošais balsojums, kurā Eirovīzijas nacionālās atlases jeb Eirodziesmas-2009 uzvarētāju noteica tikai un vienīgi skatītāji.

Atgādināsim, ka par iespēju piedalīties konkursā Maskavā šovakar sacentās šādi dalībnieki: grupa „Simply 4” („When the sun is going down”), Aisha feat “G-Point”  (“Hey, hey, hey, hey”), Kristina Zaharova un Annija Putniņa (“Angel of mine”), Sabīne Berezina feat “PER” (“Bye, bye”), Iveta Baumane un Ivo Grīsniņš-Grīslis („Tic Tac”), Intars Busulis (“Sastrēgums”), Natālija Tumševica („Dynamite”), grupa “Camillas” (“Time goes”), grupa „Triānas parks” („Call me any time you need a problem”) un Ketta („Without you”).

Eirovīzijas starptautiskajā konkursā, kas no 12. līdz 16. maijam notiks Maskavā, Latvija uzstāsies otrajā pusfinālā - 14. maijā. To noskaidroja 30. janvārī notikusī izloze.

Visas 38 dalībvalstis startēs divos pusfinālos. Pirmajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, piedalīsies Bosnija-Hercegovina, Zviedrija, Izraēla, Beļģija, Andora, Čehija, Melnkalne, Šveice, Islande, Gruzija, Bulgārija, Portugāle, Maķedonija, Somija, Baltkrievija, Turcija, Rumānija, Malta un Armēnija.

Savukārt otrajā pusfinālā 14. maijā kopā ar Latviju par iekļūšanu finālā sacentīsies Slovēnija, Dānija, Azerbaidžāna, Nīderlande, Ungārija, Serbija, Norvēģija, Ukraina, Grieķija, Lietuva, Polija, Horvātija, Igaunija, Moldāvija, Kipra, Īrija, Slovākija un Albānija.

Pēc tam izlozes kārtībā tika noskaidrots, kurus pusfinālus translēs un arī balsos t.s. Lielais četrinieks (Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija) un konkursu organizējošā valsts - Krievija. Noskaidrojies, ka otro pusfinālu translēs un par Latvijas dziesmu varēs balsot Krievija un Francija.

LTV1 tiešraidē demonstrēs gan abus starptautiskos pusfinālus, gan starptautisko finālu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV