Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Atskats uz „D11 Blues Band” četru gadu jubilejas koncertu

Edgars Galzons, 02.03.2009. 18:05 | komentāri (1)

Ar muzikāliem priekšnesumiem vairāku stundu garumā un ceļojošu fotoizstādi sestdien, 28.februārī, JVLMA „Studentu klubā” savu ceturto dzimšanas dienu atzīmēja muzikālā apvienība „D11 Blues Band”.
Atskats uz „D11 Blues Band” četru gadu jubilejas koncertu

Galerijas:

Grīziņkalnā dibinātā piecu mūziķu kopa – Ints Bekers (vokāls), Artūrs Gailis (ģitāra), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), Pauls Pokratnieks (sitaminstrumenti), Edgars Galzons (basa ģitāra) – 2005.gada sākumā radās bez pretenzijām uz iekļūšanu topos, televīzijas ekrānos vai pārdotāko ierakstu plauktos. Galvenais, lai mūzika, kas patīk pašiem, radītu prieku arī citiem. Tāpēc neatkarīgi no publikas skaita vai skatuves izmēra lielāko gandarījumu grupas dalībniekiem var sniegt pat viens vienīgs klausītājs, kurš pēc koncerta paspiež roku un atzīstas: “Vīri, vispār jau es blūzu neklausos, taču es tiešām nezināju, ka tas var būt tāāāds!”

Sestdienas vakarā „Studentu klubā” pulcējās krietni vairāk klausītāju, nekā viens vienīgs. Bez „D11 Blues Band” vīriem, kas izpildīja gan jaunas, gan jau labi zināmas pašu un citu autoru sacerētas kompozīcijas, koncertu papildināja arī īpašie viesi – daudzsološā dziedātāja Lorete Medne un dziedātājs un ģitārists Edgars Rubenis. Par sevišķu notikumu izvērtās Oskara Stolses-Semerova (mutes harmonikas, ex „Latvian Blues Band”) un Artūra Gaiļa priekšnesums, kas radās iepriekš neparedzētu programmas izmaiņu dēļ un tādējādi ieguva neatkārtojamo, jam session raksturīgo improvizācijas nokrāsu.

Atvilkt elpu no enerģiskās un elektrizēti spēcīgās muzikālās daļas dzimšanas dienas ballītes viesi varēja improvizētā blūza čilautā   blūzmeņu un džezmeņu fotoportretu ceļojošajā izstādē „Roots and Fruits”. Ekspozīcija, kurā apkopoti trīs pašmāju fotomākslinieku – Sergeja Budanova, Normunda Kalniņa un Aigara Lapsas – darbi, uzskatāma par unikālu kultūras dzīves notikumu, jo tik apjomīgas izstādes, kas veltīta tieši blūza un džeza tematikai, Latvijas vēsturē nav bijis. Izstādi "Studentu klubā" ir iespējams aplūkot vēl līdz 20.martam, kad ekspozīcija turpinās savu ceļu tālāk pa Latviju un kaimiņvalstīm.

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV