Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ķīnas valdība aizliedz „Oasis” uzstāties valstī

Agnese Stafecka, 03.03.2009. 10:36

Ķīnas valdības amatpersonas aizliegušas grupai „Oasis” uzstāties valstī.
Ķīnas valdība aizliedz „Oasis” uzstāties valstī

Kā ziņots, koncertu rīkotāji, nesen pārtraukuši biļešu tirdzniecību uz diviem aprīlī paredzētajiem koncertiem Ķīnā.

Grupas pārstāvji apgalvo, ka šādu Ķīnas valdības rīcību izraisījusi „Oasis” atbalsta izteikšana Tibetai.

Ķīnas valdības amatpersonas nesen atklājušas, ka 1997. gadā Noels Galahers uzstājies Tibetas neatkarības atbalsta koncertā. Tā rezultātā grupas uzstāšanās Ķīnas Republikā nav vēlama.

Jāpiemin, ka koncertos savu atbalstu Tibetai snieguši arī „Beastie Boys”, „Radiohead”, „Rage Against The Machine”, Bjorka un „Red Hot Chili Peppers”.
 
Oficiālā ziņojumā teikts, ka 28. februārī koncerttūres rīkotāji Ķīnā informējuši „Oasis” par to, ka Ķīnas valdība anulējusi jau izsniegtās uzstāšanās atļaujas un pieprasījusi nekavējoties atcelt koncertus Pekinā un Šanhajā. Valdība likusi biļešu pārdošanas kompānijām pārtraukt biļešu tirdzniecību un atmaksāt naudu tūkstošiem fanu, kas jau iegādājušies biļetes uz koncertiem.

Koncertu rīkotāji apgalvo, ka Ķīnas Kultūras ministrija tikai nesen atklājusi Noela Galahera dalību Tibetas neatkarības atbalsta koncertā 1997. gadā Ņujorkā un tā rezultātā uzskata grupu par nevēlamu, lai koncertētu šā gada 3. un 5. aprīlī. Jāpiemin, ka šogad Ķīna svinēs sešdesmito gadadienu.

„Oasis” ir ļoti neapmierināti ar to, ka viņi ir spiesti atcelt plānoto tūri pa Ķīnu, un cer, ka valdība mainīs savu nostāju un turpmāk atļaus grupai koncertēt par godu viņu faniem.

Pārējais grupas koncerttūres posms Dienvidaustrumāzijā, ieskaitot koncertu Honkongā, noritēs kā plānots.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV