Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Notiks Austras Pumpures vārdadienas koncerts ciklā „Austras dienas 2009”

Zigmārs Kristsons, 04.03.2009. 12:56

Rīgas Kultūras un atpūtas centrs „Imanta” 7.martā plkst. 15.00 aicina uz dziedātājas Austras Pumpures vārdadienas koncertu ciklā „Austras dienas 2009”.

Koncerts ir iespēja atkārtoti noklausīties dziesmu programmu, kas tika iestudēta Austras Pumpures 80 gadu jubilejas koncertam Liepājā pagājušā gada novembrī.

Liepājas teātra mūziķe un ģitāras skolotāja Austra Pumpure ir Latvijā pazīstama kā māksliniece, kas akustiskās ģitāras pavadībā suģestējoši izdzied latviešu dzeju, ietērptu Imanta Kalniņa mūzikā. Viņas absolūti individuālajam muzicēšanas un dziedāšanas stilam raksturīgs izpildījuma patiesīgums, muzikalitāte, skaidra dikcija un līdz ar to arī saprotams teksts. Ar Austru kopā parasti dzied jauni cilvēki – viņas audzēkņi un (kā pati teic) „līdzskrējēji”, kuri vēlas dziedāt Austras Pumpures stilā. Tā notika XX gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, un tā notiek arī tagad, XXI gadsimtā.

Pagājušā gada rudenī Rīgā un Liepājā notika Austras Pumpures 80 gadu jubilejas koncerti. Šogad, tuvojoties Austras vārda dienai (5.martā), māksliniece kopā ar audzēkņiem, kurus dēvē spārnotajā vārdā Austrasbērni, gatavojas diviem tradicionālajiem „Austrasdienu” koncertiem. Viens no tiem notiks 5.martā plkst.18.00 Liepājā, Mākslinieciskās jaunrades centrā „Vaduguns”, otrs 7.martā plkst.15.00 Rīgā, Kultūras un atpūtas centrā „Imanta”. Koncerta programmas pamatā ir Imanta Kalniņa dziesmu zelta repertuārs ar pārlaicīgajiem latviešu dzejnieku Imanta Ziedoņa, Māra Čaklā, Knuta Skujenieka, Jura Helda, Viktora Kalniņa, Olafa Gūtmaņa u.c. vārdiem. Austra Pumpure laipni aicina atsaukties un ierasties gan jaunos, gan „vecos” Austrasbērnus, arī tos, kuri nav varējuši ierasties uz viņas nesenajiem jubilejas koncertiem.

Rīgas Kultūras un atpūtas centrs "Imanta" atrodas Anniņmuižas bulvārī 29. Visērtākais sabiedriskais transports no Rīgas centra: 4.tramvajs, 41.autobuss, līdz pieturai Kleistu iela. Ieejas biļete koncertā – Ls 3.00  


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV