Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Tapis jauns Raimonda Paula dziesmu popūrijs

Kaspars Daugalis, 07.03.2009. 19:17 | komentāri (1)

Speciāli Latvijas Radio 2 Dziesmu salidojumam, kas 28. martā notiks «Arēnā Rīga», ir tapis jauns Raimonda Paula dziesmu popūrijs «R.Paula čigāniskie motīvi».
Tapis jauns Raimonda Paula dziesmu popūrijs

Jaunais popūrijs čigāniskos ritmos savij kopā populāras dziesmas un veido jaunu stāstu, kuru izspēlē Maestro izlolotā zvaigzne Ieva Sutugova un latviešu valodā dziedošais čigānu izpildītājs un dziesmu autors Kaspars Antess.

Pirms kāda laika Antess pētījis latviešu estrādes dziesmas par čigānu tēmu un ļoti daudz čigānisko motīvu – gan dziesmu tekstos, gan ritmos – atklājis tieši maestro Raimonda Paula daiļradē. Tā arī radusies ideja par popūriju.

«Šis popūrijs ir mūsu cieņas apliecinājums maestro, bez kura dziesmām grūti iedomāties tik grandiozu latviešu tautai gaidītu koncertu kāds būs Latvijas Radio 2 Dziesmas salidojums,» teic popūrija izpildītāji. 

«R.Paula čigāniskie motīvi» tapuši Borisa Rezņika ierakstu studijā, aranžējumu veidojis jaunais, talantīgais Silvestrs Zemgals.

Uz «Arēnas Rīga» skatuves popūrijam tiek gatavots īpašs priekšnesums – čigānisko noskaņu Sutugovai un Antesam palīdzēs radīt ugunīgā flamenko deju grupa «Duende».

Latvijas Radio 2 Dziesmu salidojums «Arēnā Rīga» pulcēs ne vien latviešu mīļākos popmūzikas, rokmūzikas un kantrimūzikas izpildītājus uz trim skatuvēm, bet arī dažādus interešu domubiedrus – radus, draugus, kolēģus, skolas biedrus (vēl var paspēt pieteikties – salidojums@lr2.lv). Biļetes uz lielkoncertu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs vai www.bilesuparadize.lv.

Popūrijā iekļautās Raimonda Paula dziesmas:
«Dāvā lakatu man sarkanu» (Jānis Peters)
«Lai taure skan» (Guntars Račs)
«Tā diena» (Jānis Peters)
«Vai tu atceries» (Guntars Račs)
«Precē mani, čigānzēn» (Jānis Peters)
«Nepalaid garām» (Valdis Artavs)
«Salds itāliešu kino» (Jānis Peters)
«Jau sūra elpa» (Jānis Jurkāns)
Popūrijs pieejams lejupielādei www.doremi.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV