Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

“Dirty Deal Café” notiks ‘indietronicas’ pasākums

Kristaps Puķītis, 09.03.2009. 16:16

14. martā klubā “Dirty Deal Café” ‘indietronica’ mūzikas (indie electronic, idm un glitch apvienojums) cienītājus priecēs dāņu daudzsološā māksliniece Tone (Sofie Nielsen) un video mākslinieks Kristians Raven-Ellestads (Kristian Ravn-Ellestad), kā arī ar savām koncertprogrammām uzstāsies latviešu mūziķi Martinez Gonzalez un Sarkanais.
“Dirty Deal Café” notiks ‘indietronicas’ pasākums

Saņēmusi pirmo vietu Rock Nord' 06 kā labākā dzīvā uzstāšanās un 2008. gada 21.janvārī izlaidusi albūmu "Small Arm of Sea", Tone ir gatava sevi parādīt latviešu publikai. Albums ir revolucionārs un mūsdienīgs divu iemeslu dēļ. Pirmkārt,  albūms ir audio vizuāls. To var saskatīt un saklausīt, jo tajā ietilpst gan DVD, gan CD vai vinils. Audio un video materiālu veidoja pati māksliniece, sadarbojoties ar videomākslinieku Kristianu Raven-Ellestadu (Kristian Ravn-Ellestad). Otrkārt, albums izdots zem Creative Common License, kas nozīmē, ka to  iespējams iegādāties veikalos par samaksu, kā arī legāli nolādēt internetā par brīvu un dalīties ar draugiem. Māksliniece to uzskata par lielisku izdevību jebkuram noklausīties un izjust viņas darbu. "Un ja cilvēkiem patīk tas, ko es daru, viņi var atbalstīt mani nopērkot albumu veikalos. Bet lielākoties es ceru, ka viņi to nolādēs, tikai lai paklausītos, ko es radu," smaidot atzīst Sofija Nielsena.

Atklājot Tone muzikālo skanējumu, jāatzīst, ka tas ir nedaudz melanholisks un viennozīmigi ļoti relaksējošs un neuzbāzīgs un gribas viegli līgoties līdzi skanējumam. Iespējams, tieši sadarbība ar Kristianu, kas papildina muzikālo skanējumu ar video, Tone dzīvo uzstāšanos rada tik pilnīgu un aizraujošu, kur klausītājs tiek ierauts atmosfēriskā visumā ar domām, skaņām un emocijām.

Latviešu komponists un elektroniskās mūzikas producents Mārtiņš Strautnieks jebšu Martinez Gonzalez savu aktīvo muzikālo darbību aizsāka jau agrā bērnībā. Ir aktīvi darbojies dažādos radošos un muzikālos projektos: “Lolitas Brīnumputns”, “Spinners”, “Sirke”, “Kuba”, šobrīd rada un spēlē savu oriģinālo elektronisko mūziku. Līdz 2007. gada pavasarim , kad nāca klajā Martineza pirmais albums CD formāta ''Dakstiņš”, kuru izdeva Maskavas mūzikas ierakstu kompānija 'Laguna Much Comunity‘, skaņdarbi bija pieejami interneta vidē un elektroniskās mūzikas izlasēs. Gonzaleza mūzikas stilu ir grūti iedalīt kādā konkrētā žanrā, tā ir sintēze starp elektronisko un akustisko kopozīciju. Nereti Mārtiņš savos skaņdarbos izmanto gan dzīvos instrumentus, gan elektroniski ģenerētas sintezatoru iespēles, gan balsis.

Informācija par māksliniekiem:  
Tone - www.myspace.com/tonemaettet  
Martinez Gonzalez - www.myspace.com/martinsgonzalez  
Sarkanais - www.myspace.com/sarkanais

Pasākuma sākums 22:00, Ieejas maksa: 3,- Ls
Dirty Deal Cafe: Maskavas iela  12, Korpuss 2  dirtydeal.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV