Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

„Би-2” sveic 8. martā

Evita Bandere, 09.03.2009. 23:01

Ar koncertu klubā „Godvil” starptautiskajā sieviešu dienā dāmas un viņu partnerus svētkos sumināja kolektīvs no Krievijas „Би-2”.
„Би-2” sveic 8. martā

Galerijas:

Krievijas grupa „Би-2” ir spējusi savaldzināt ne vien Latvijā dzīvojošos savas nacionalitātes pārstāvjus, bet arī pūlīti latviešu, tādējādi apliecinot mūzikas nepārprotamo spēju saliedēt. Raibi krāsoto publiku pārstāv visdažādākie cilvēki - gan vecuma, gan sabiedriskā stāvokļa ziņā. Kamēr vieni uzcītīgi ieņēmuši vietas skatuves priekšā, citi uz notiekošo noraugās no otrā stāva mīkstajiem ādas dīvāniem. Gaisā virmo viskija un rožu aromāts – 8.marta svinības turpinās vēl aizvien...

Pēc krietni garas uzkavēšanās šķietami sterilajās kluba telpās skatuvi beidzot ieņem „Би-2”. Koncerts iesākas ar dziesmu par sniegu, turpinājumā izskan kolektīva „zelta repertuārs”, tostarp „Зажигать”, „Дурочка”, „Революция” un citi, kas izsauc neviltotu ovāciju vētru. Viena no koncerta kulminācijām tiek piedzīvota brīdī, kad Šura piesaka dziesmu par mūsu pilsētu – „Скользкие Улицы”. Vienu brīdi šķiet, ka teju uz skatuves kāps arī Kaupers, taču tas izpaliek, viņu aizvietojot daudzbalsīgajai publikai. Fani tiek aplaimoti arī ar pāris gabaliem no gaidāmā albuma, kura pēdējie apstrādes darbi notiek Austrālijā.

Vokālists Ļova, mēģinot tuvināties īstenam rokenrola tēlam, laiku pa laikam uz skatuves aizsmēķē cigareti. Tomēr tas viņam īsti nepiestāv. Daudz piemērotāka šķiet akustiskās ģitāras atrašanās viņa rokās, līdz ar to sākas koncerta otrā daļa – daudz lēnāka, liriskāka un muzikāli maigāka. Kompozīciju izvēle un izpildījums vienam otram klausītājam iekustina gurnus un vēlmi uzvalsēt. Šajā brīdī tie, kas atnākuši divatā, pie rokas ķer savu partneri, tie, kas ir vieni, uzrunā tuvākstāvošo.

Ir pagājušas divas stundas, vieni no Latvijā iecienītākajiem kaimiņzemes estrādes mūzikas pārstāvjiem pazūd aizskatuvē un vakaru var saukt par izdevušos.

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV