Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

LNSO direktors Ints Dālderis koncertēs Sanktpēterburgā

Inguna Upīte, 11.03.2009. 12:05

19. martā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktors, klarnetists Ints Dālderis koncertēs Sanktpēterburgas Akadēmiskās filharmonijas Mazajā zālē.
LNSO direktors Ints Dālderis koncertēs Sanktpēterburgā

I.Dālderis uzstāsies kopā ar Sanktpēterburgas Akadēmiskās filharmonijas orķestra altu grupas koncertmeistaru, Sanktpēterburgas konservatorijas profesoru Andreju Dogadinu un vairāku starptautisku konkursu laureātu, igauņu izcelsmes krievu pianistu Pēteri Laulu.

Koncertā skanēs izsmalcināta Rietumeiropas kamermūzika. Programmā iekļauts Volfganga Amadeja Mocarta „Ķegļu trio”, ko komponists rakstījis savulaik mūzikai ļoti piemērotai vietai – ķegļu spēles vietai, turpinājumā būs dzirdams romantiķa Roberta Šūmaņa trio „Pasakas” un vēlīnā Vīnes romantiķa Maksa Bruha Astoņi skaņdarbi klarnetei, altam un klavierēm.

Koncerts, kurā uzstāsies mūziķi, veltīts Sanktpēterburgas Akadēmiskās filharmonijas Mazajai zālei tās 200 gadu jubilejā. Par godu šai jubilejai tiek organizēts kamermūzikas koncertu cikls. Ar solokoncertu šī cikla ietvaros uzstājušies tādi izcili mūziķi kā čellists Miša Maiskis, pianists Grigorijs Sokolovs u.c. 19. marta koncerta galvenais mākslinieks ir altists Andrejs Dogadins, kurš uzaicinājis koncertā piedalīties arī labus savus draugus un domubiedrus – Intu Dālderi un Pēteri Laulu.

Dienu vēlāk – 20. martā šo pašu koncertprogrammu mūziķi atskaņos arī Rīgā, Mazajā ģildē.




» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV