Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Svētdien „Space Dog” uzstāsies otrs Kristapa Vanadziņa projekts „Twin Town”.

Edgars Āboliņš, 11.03.2009. 15:19

15. martā, pretēji iepriekš izziņotajam, grupas „The New Trio” vietā Vecrīgas klubā „Space Dog” uzstāsies cits Kristapa Vanadziņa projekts – „Twin Town”.
Svētdien „Space Dog” uzstāsies otrs Kristapa Vanadziņa projekts „Twin Town”.

Fusion kolektīvs “Twin-Town” izveidojies 2006. gada sākumā un ietver sevī labākos Latvijas jaunas dzeza paaudzes mūziķus. Tās dibinātājs ir ukraiņu izcelsmes bundzinieks un perkusionists Aleksandrs “Shultc” Merzlikins, kurš sadarbojies ar daudziem ne tikai Baltijā pazīstamiem mūziķiem (Intars Busulis, Jānis Stībelis, Marija Naumova, Deniss Paškēvičs, Villu Veski, Tomas Rull, Raimonds Macats, Jolanta Gulbe, utt.), bet arī pasaulē slaveniem māksliniekiem (Brian Melvin, Stanley Jordan, Eric Moore, Junior Robinson u.c.).

Ja sākumā grupas stils bija vairāk virzīts groove jazz virzienu (acid jazz, electro funky jazz), tad pēc kāda laika grupas muzikālā ievirze mainās,atklājot citiem un zināmā mērā arī pašiem grupas dalībniekiem pašsacerētās-oriģinālās mūzikas krāšņo valodu, improvizācijas un spontanitātes burvību.Tādējādi stilu var dēvēt par nu-fusion kokteili.

Grupas pārējo sastāvu veido: Kristaps Vanadziņš – taustiņinstrumentālists, komponists un aranžētājs, piedalījies lielakajos dzeza muzikas festivālos Baltijas valstīs un Eiropā ar vairākiem projektiem un "The New Trio",kas sevi gaumigi pieteikusi atšķirīgām auditorijām,kā arī konkursa “Sony Jazz Stage 2007” Grand Prix ieguvējs piano nominācijā.

Edvīns Ozols – lielisks cilveks un basģitārists ar ļoti savdabīgu un personīgu skatījumu uz mūziku, viņa spēles stilu varētu definēt kā groove, enerģija un lidojums. Spēlē paralēli arī “Jelgavas BigBand” un citos projektos.

Māris Jēkabsons – tenora un soprāna saksofonists, komponists, pedagogs un viens no Latvijas funk, acid jazz un rhytm&blues pionieriem, kā arī ģitārists Mārcis Auziņš.

Koncerta sākums 15. martā paredzēts 21:00, „Space Dog” atrodas Rīgā, Vecpilsētas ielā 19 un jau iepriekš pieteikto grupu „The New Trio” redzēsim uz „Space Dog” skatuves kādā citā marta svētdienā.

www.spacedog.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV