Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Busulis Starptautiskā Eirovīzijas konkursa otrajā pusfinālā startēs ar trešo kārtas numuru

LETA, 17.03.2009. 16:52 | komentāri (1)

Vakar, 16.martā, notikušajā izlozē Maskavā noskaidrots, ka Starptautiskā Eirovīzijas konkursa otrajā pusfinālā Latvijas uzvarētājs Intars Busulis ar dziesmu "Sastrēgums", kuras mūzikas autors ir Kārlis Lācis, bet vārdus sarakstījis Jānis Elsbergs, uzstāsies ar trešo kārtas numuru.
Busulis Starptautiskā Eirovīzijas konkursa otrajā pusfinālā startēs ar trešo kārtas numuru

Izlozē piedalījās 37 dalībvalstis, lai noskaidrotu uzstāšanās secību, kādā tās startēs pusfinālos. Gruzija pagājušajā nedēļā paziņoja par izstāšanos no Eirovīzijas dziesmu konkursa, aģentūru LETA informēja Latvijas Televīzijas (LTV) sabiedrisko attiecību speciāliste Ieviņa Ancena.

Pirmajā pusfinālā, kas notiks 12.maijā, par iekļūšanu finālā sacentīsies Melnkalne, Čehija, Beļģija, Baltkrievija, Zviedrija, Armēnija, Andora, Šveice, Turcija, Izraēla, Bulgārija, Īslande, Maķedonija, Rumānija, Somija, Portugāle, Malta un Bosnija-Hercegovina.

Savukārt otrajā pusfinālā - 14.maijā - uzstāsies Horvātija, Īrija, Latvija, Serbija, Polija, Norvēģija, Kipra, Slovākija, Dānija, Slovēnija, Ungārija, Azerbaidžāna, Grieķija, Lietuva, Moldova, Albānija, Ukraina, Igaunija un Nīderlande.

Krievijas iekļūšanu finālā nodrošina tās uzvara pagājušā gada Starptautiskajā Eirovīzijas konkursā. Kā vienmēr, finālā automātiski iekļautas arī tā saucamās lielā četrinieka valstis - Francija, Spānija, Lielbritānija un Vācija.

LTV 1.kanāla tiešraidē demonstrēs gan abus starptautiskos pusfinālus, gan starptautisko finālu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV