Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ar performancēm bagātās „The Hobos” dzimšanas dienas svinības

Aiga Leitholde, 15.03.2009. 18:07 | komentāri (3)

Marta Melnās piektdienas vakarā savā dzimtajā Liepājā klubā „Fontaine Palace” 10 gadu jubilejas koncertu svinēja grupa „The Hobos”.
Ar performancēm bagātās „The Hobos” dzimšanas dienas svinības

Galerijas:

Solījumi tika turēti – koncerts tik tiešām ilga, iespējams, pat vairāk par divām stundām, kuru laikā tika nospēlētas skaistākās „The Hobos” dziesmas. Manuprāt, dzirdēju pilnu albumu „Perfect Solution”, mazāk tika spēlēts no pēdējā „ Radio Jah Jah”. Publika ar pilnu enerģiju koncertā iesaistījās jau no pirmās dziesmas, tāpēc neilgi pirms pēdējām spēlētajām kompozīcijām skatuves priekšā esošais deju laukums bija tukšāks.

„The Hobos” burvība ir meklējama brīnumā, ka četras lieliskas muzikālās individualitātes spēj kļūt par vienotu veselumu. Un vīru kopīgie muzikālie sirdspuksti, protams, aizrauj arī klātesošos. Grupas dziesmu teksti ir patiesi asprātīgi, brīžiem romantiski, pārdomu pilni, bet pāri visam ļoti kvalitatīvi. Svarīga ir mūziķu dzīvespriecīgā attieksme, it kā viņi spēlētu savu pirmo lielo koncertu.  Aizdomājos, ka „The Hobos” dziesmu vairākums ir rakstītās mažorā, un arī tas par kaut ko liecina!

Grupas balss Rolands Ūdris, šajā vakarā visnopietnākais, dziedāšanai nodevās ar visu ķermeni, veicot nepārtrauktus, bet vienkāršus dejas soļus gluži kā atrastos skatuves otrā pusē. Egons Kronbergs, smaidot apskatījis publiku, turpina aust skaņu mežģīnes. Mārtiņš Burtkevics šajā ziņā ir aktīvāks – regulāri veic pastaigas līdz Vilnim Krieviņam, kas ir no skatītājiem vistālāk esošais mūziķis. Mārtiņš sajūsmināja ar savu jo īpaši kolorīto klaidoņa tēlu. Bet Krieviņš, kad viņam bija apnicis turēt grupas ritmu, pievienojās Egonam ģitāras spēlē. Tiesa gan, uz mazu mirklīti. Regulāri mūziķiem dzērienus pienesa divi uzticīgi fani.

Ar kluba īpašnieka Luija Fonteina gādību „The Hobos” koncerts pārvērtās pankrokā. Vispirms Luijs ar mikrofona statīvu simulēja seksuālas darbības. Pēc tam, beidzot atņēmis Egonam ģitāru, nodziedāja "Born to be wild". „The Hobos” nezaudēja savu humora izjūtu. Samainoties instrumentiem, viņi kļuva par Fonteina pavadošo sastāvu. Luijs, ievērojot pankroka tradīcijas, nabaga instrumentu paspīdzināja, paspārdot ar stīgām uz leju. Izmocītā ģitāra nokļuva pie skatītājiem, kas par jaunieguvumi bija sajūsmā. Uz trofeju pretendēja pieci mednieki, no kuriem tomēr uzvarēja apsargs, rūpīgi nogādādams instrumentu atpakaļ uz skatuves. Ko tur vairs piebilst? Ir pienācis laiks paklanīties!

Foto: Aiga Leitholde

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV