Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Valmierā koncertā „Stabat Mater” uzstāsies Inese Galante un Sergejs Jēgers

Līga Tarbuna, 19.03.2009. 15:50

5.aprīlī plkst.17.00 Valmieras Kultūras centrā sāksies koncerts „Stabat Mater”, kurā uzstāsies Inese Galante (soprāns), Sergejs Jēgers (kontrtenors) un Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā. Koncertprogrammā skanēs itāļu baroka mūzikas pērļu Antonio Vivaldi un Džovanni Batista Pergolēzi skaņdarbi izcilu Latvijas mūziķu izpildījumā.

Daudzi komponisti ir pievērsušies un turpina pievērsties Stabat Mater tēmai, kas atspoguļo Dievmātes ciešanas. Lai arī abu komponistu skaņdarbi radīti atšķirīgā laikā, to stils savā ziņā ir līdzīgs – it kā katrs no viņiem būtu pazinis sava priekšgājēja darbu un iedvesmojies no mūžīgās mīlestības avota virs sevis. Starp 18.gadsimta skaņdarbiem īpaši izceļas Džovanni Batista Pergolēzi „Stabat Mater”, ko Latvijā jau tradicionāli atskaņo nedēļā pirms Lieldienām.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valmieras Kultūras centra kasē, informācija pa tālruni: 64207207.

Plašāka informācija par koncertu un māksliniekiem pieejama Hermaņa Brauna fonda mājas lapā: www.hbf.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV