Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

„MI6” aicina atgriezties revolūcijas laikā

Žanna Cepurīte, 21.03.2009. 15:20 | komentāri (1)

4. aprīlī klubā „MI6” notiks post-punk un new wave noskaņā ieturēts deju vakars ”Postrevolutional Apathy”.
„MI6” aicina atgriezties revolūcijas laikā

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Reiz notika revolūcija. Pagājušā gadsimta 70. gadu sākumā tikko parādījusies punk doktorīna vecās skolas roku nosūtīja uz giljotīnu un ielās sāka valdīt neredzēta jautrība. Taču jau pēc dažiem gadiem arī alternatīvā skatuve sāka zaudēt savu oriģinalitāti. Pietrūka jaunu ideju, iestājās radoša apātija. Tajā brīdī, kā reakcija uz punk totālo nihilismu parādījās jauna kustība – post-punk. Ja punk gribēja revolūciju, tad post-punk izvēlējās mākslu, tomēr saglabājot savu punk sāktoni, kas ne velti saglabājās novirziena nosaukumā, un turpināja ievērot DIY ētikas principus. Post-punk bieži dēvē par inteliģento nihilismu, salīdzinot ar punk, tā bija daudz izsmalcinātāka, komplicētāka, intraversāka. Par post-punk galveno postulātu kļuva dažādu mūzikas novirzienu sintēze. Pie post-punk apakšžanriem pieskaitāms arī gothic rock.

Tāpat kā punk, arī post-punk skatījums uz pasauli bija negatīvi vērtējošs, taču bieži tieši šis noliegums palīdzēja atklāt tumsā apslēpto skaistumu, kas bieži pazudis aiz pozitīvas tukšvārdības mākoņiem.

Paralēli post-punk attīstībai attīstījās new wave, kurš sevi pieteica kā 60. gadu rokenrola reinkarnāciju, ietverot sevī mūsdienīgu subkultūru estētiku, kas galvenokārt izpaudās elektroniski piesātinātā skanējumā. Pie new wave atzariem var pieskatīt arī coldwave, dark wave, neue Deutsche Welle, no wave, minimal wave.

”Postrevolutional Apathy” ir mūsu cieņas apliecinājums tā laika māksliniekiem. Uzburt vēl nesenās pagātnes vīzijas mums palīdzēs DJs Stropu Jurka, Masque, Nocturnal Nature, Raivo P un Raphael, bet vizuālo daļu savā pārziņā ņēmis dr.Frīdvalds.

Tikšanās vieta: MI6, Kalēju 59 (Vecrīgā)
Laiks: 4. aprīlis, 20:00 - 03:00
Ieejas maksa: nav, ziedojumu kastīte – ir.
Vecuma ierobežojums: no 18 gadiem.
Bonusi: Bārā būs pieejams “Snakebite”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV