Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgā koncertēs "Protest The Hero", "The Chariot" un "The Human Abstract"

Valdis Bērzvads, 23.03.2009. 10:43

26. marta vakarā Rīgā, klubā “Melnā piektdiena” būs pirmšķirīga iespēja vērot, dzirdēt un baudīt trīs varenas aizokeāna metālkora, mathkora un progresīvo metālu spēlējošas bandas. Jūsu uzmanībai un vērtējumam – kanādieši “Protest The Hero” un amerikāņi “The Chariot” un “The Human Abstract”.
Rīgā koncertēs "Protest The Hero", "The Chariot" un "The Human Abstract"

Grupa “Protest The Hero”, kuras nosaukums bieži tiek saīsināts vienkārši kā PTH, ir hārdkora un panku stila ietekmēta progresīvā metāla formācija no Whitby pilsētas, Ontario, Kanādā. Interesanti ir tas, ka laikā, kad grupa tika dibināta, tās dalībniekiem bija vien 12 gadi (katram), un šo desmit gadu pastāvēšanas laikā sastāvs nav mainījies. Grupas sākotnējais nosaukums bija “Happy Go Lucky,” taču tas tika mainīts uz “Protest The Hero” uzreiz pēc pirmā EP “Calculated Use Of Sound” izdošanas. Pirmais pilnmetrāžas albums ar nosaukumu “Kezia” klajā nāca neatkarīgās ierakstu kompānijas “Underground Operations” paspārnē. Otrais – “Fortress” - dienasgaismu ieraudzīja pagājušā gada janvārī. Savu muzikālo garadarbu popularizēšanas nolūkos grupa devusies daudzās koncertūrēs gan pašu mājās Kanādā, gan citviet pasaulē, koncertējot kopā ar tādām grupām kā “Bullet For My Valentine”, “Bad Religion”, “Anti – Flag”. 2004. gadā “Protest The Hero” ieguva Kanādas Neatkarīgās mūzikas balvu kategorijā Labākā metālmūzikas grupa, pārspējot daudz pazīstamākos “Alexisonfire”. 

Grupu “The Chariot” 2003. gadā nodibināja bijušais “Norma Jean” vokālists Josh Scogin. Gadu vēlāk ierakstu kompānija “Solid State Records” izdeva viņu debijas albumu ar garu un izteiksmīgu nosaukumu “Everything Is Alive, Everything Is Breathing, Nothing Is Dead, And Nothing Is Bleeding”. Kā uzsver grupas līderis Josh, šis nosaukums ir sava veida protests pret daudzu grupu nosaukumos izmantoto nāves, nogalināšanas, asiņošanas un tamlīdzīgo tematiku, un “The Chariot” vēlas uzsvērt, ka dzīve viņu skatījumā tomēr visumā ir tīri normāla. Grupas otrais albums “The Fiancee” iznāca 2007. gadā un tiek raksturots kā nežēlīgs, skaļš un eksperimentiem bagāts mathcore, kas vispirms iebelž pa seju un tad mierina ar baznīcas korāļiem. “The Fiancee” manāma izteikta kristietības tēlainības izmantošana un daudz atsauču uz Visaugstāko. Tiesa, nereti to visu ir grūti saprast vokālista dziedāšanas manieres dēļ.

Jaunais albums ar provizorisko nosaukumu “War, And Rumours Of War” iznāks šā gada maijā.

“The Human Abstract” ir Losandželosas progresīvā metāla grupa, uz kuras muzikālās attīstības ceļu manāmu iespaidu atstājuši metālkors un neoklasiskais metāls. Grupa ierakstīja vairākus demo ierakstus, kaldināja savu popularitāti vietēja mēroga koncertos, kā rezultātā noslēdza kontraktu ar ierakstu kompāniju “Hopeless Records”. 2006. gada augustā klajā nāca “The Human Abstract” debijas albums “Nocturne”, kam divus gadus vēlāk sekoja otrais veikums ar nosaukumu “Midheaven”. Kritika un fani grupu cildināja par tehnisko prasmi instrumentu pārvaldīšanā un atraktīvo skatuvisko tēlu. Grupa koncertējusi kopā ar tādām grupām kā “All That Remains”, “God Forbid”, “Mnemic”, “Goatwhore” un daudzām citām.

Šā gada Eiropas koncertturnejā ietverta arī Rīga.

Tikšanās vieta un laiks: klubs Melnā Piektdiena ceturtdien, 26. martā, pulksten 19.

http://www.myspace.com/protestthehero
http://www.myspace.com/thechariot
http://www.myspace.com/thehumanabstract

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV