Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Uz Ļeņingradas veselību!

Aiga Leitholde, 23.03.2009. 14:31 | komentāri (5)

Gada laikā kafejnīca „Leningrad” ir kļuvusi par nozīmīgu pieturas punktu studentu, radošo profesiju pārstāvju un vienkārši tusētāju nedēļas plānā. Kafejnīca savu gada jubileju atzīmēja sestdien, 21.martā, Latvijas Dzelzceļa muzejā.
Uz Ļeņingradas veselību!

Galerijas:

„Leningrad” dzimšanas diena lika sajusties kā vasaras festivālā, kas šoreiz notika siltā pavasara priekšvakarā un iekštelpās. Kā jau sestdienas vēlajam rītam pieklājas, publika, tai skaitā arī mēs, ieradās tikai ap astoņiem vakarā. Viesi bija koši tērpti, taču viskolorītākie bija „Leningrad” cilvēki – ar ķiverēm, grebenēm un skotu svārciņiem. Klausītāji piekopa apļa rotācijas principu – bufete, skatuve, muzeja koridors un sarunas ar draugiem, muzeja pagalms un pīppauze. Tāpēc klātesošo skaits bija ļoti mainīgs.

Koncerta programmu varētu sadalīt divās daļās – pārdomām domātā un dejošanai domātā, kas mijās viena aiz otras. Piemēram, Groan Gora, koncertu sāka melodiski, bet beidza ar transu, ko lieliski izpildīja ģitārists Kaspars Ansons. Gan muzikāli, gan vizuāli fascinējoši bija somi „Folke Westside”, kas izpildīja instrumentālu elektorpankroku, bet bija tērpušies visnotaļ kārdinoši knapos šortos, sportistu triko un citos dīvaini īsos apģērba gabalos, kas tiem sasodīti labi piestāvēja. Grupa „Apēdājs” pasākumā ienesa rokmūzikas ekscentrisko šarmu. Bet „Kuchenbeat” savam vārdam atbilstoši uzkarsēja muzeja grīdu, liekot aktīvi dejot, it kā atrodoties uz degošām oglēm. Otra somu grupa „Foto” bija eleganti. Dziesmas izpildīja savā dzimtā valodā ar lielu sirsnību, iegūstot latvju meiteņu simpātijas. „Linga” iesildīšanās laiks nebija vajadzīgs, publika bija kaifā ar pirmo dziesmu, kas sen jau ir kļuvušas par tautas dziesmām, akordiem. Iespējams, kafejnīcas tematikai visatbilstošākā grupa. Grupa „Tesa” un ģitārists Edgars Rubenis skatītājus aizrāva citā dimensijā. Atpakaļ uz zemes visus atgrieza „Voiceks Voiska”, kuru dzīvespriecīgās dziesmas mijās ar jokiem „Leningrad” visatbilstošākajā valodā. Ballīte turpinājās, noteikti un nešaubīgi līdz rītam, taču to ar vaļējām acīm sagaidīja tikai stiprākie, un šoreiz ne mēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV