Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Jaunajā Rīgas teātrī notiks koncertprogrammas „VECS vs. JAUNS” atskaņojums

Uģis Krišjānis, 23.03.2009. 20:23

Izcilā latviešu pianiste Jautrīte Putniņa un jaunās latviešu kamermūzikas aktīvs popularizētājs un koncertu organizētājs Uģis Krišjānis ir izveidojuši programmu „VECS vs. JAUNS”, kurā iekļauta gan angļu baroka guru Georga Frīdriha Hendeļa un Henrija Persela kompozīcijas, gan arī jaunā latviešu komponista Kristapa Pētersona cikls „Debesu Akustika” klavierēm, kontrabasam un teicējam.
Jaunajā Rīgas teātrī notiks koncertprogrammas „VECS vs. JAUNS” atskaņojums

Koncerts, kurš notiks šā gada 30. martā pl. 19:00 Jaunā Rīgas teātra kamerzālē, netieši veltīts nozīmīgiem gadu skaitļiem: gan H. Persela 350 gadiem, gan arī abu pianistu apaļajām jubilejām.    

Topošā programma veidos savdabīgu retrospekciju uz pianistiem tik nozīmīgo komponistu daiļradi. Tā Jautrīte Putniņa, kas ir pazīstama ar individuālām un spilgtām mūzikas interpretācijām un ir aktīva senās taustiņinstrumentu mūzikas un cita maz spēlēta repertuāra popularizētāja, izpildīs angļu baroka ģēniju G. F. Hendeļa un H. Persela asprātīgās miniatūras. Savukārt Uģis Krišjānis pirmatskaņos jau sevi pierādījušā jaunā komponista, domubiedra Kristapa Pētersona klavierciklu ”Debesu akustika”, kas veidota kā autora skatījums uz Visuma kārtību, zvaigznājiem un cilvēka vietu plašajā izplatījuma telpā. Skaņdarbu pianistam palīdzēs atklāt autors, kurš šoreiz būs kontrabasa pavēlnieks. Teicējs – JRT aktieris un režisors Varis Piņķis.

Tā par pianisti Jautrīti Putniņu saka:

Jēkabs Nīmanis, komponists: „Jautrītei Putniņai piemīt ne tikai reti sastopama, neizmērojami dziļa mūzikas izpratne, bet arī tikpat neaptverama tās mīlestība, kas neatstāj vienaldzīgu pat visbiezādaināko klausītāju."

Liene Circene, pianiste: „Jautrīte Putniņa ir ārkārtīgi tiešs cilvēks, tādēļ viņu vai nu mīl vai nīst. Kopš pirmoreiz dzirdēju Jautrītes klavierspēli, esmu kvēla viņas talanta pielūdzēja. Māksliniece ir fascinējošā personība ar plašām zināšanām, bagātu un apbrīnojamu pianistes harismu."

Uģis Krišjānis, koncertu organizators, pianists: "Jautrīte Putniņa - man viņa ir Skolotājs ar lielo burtu. Patiesībā, pateicoties visvairāk tieši pianistei , joprojām aktīvi darbojos mūzikā un meklēju ceļus uz mūzikas visdziļākajiem slāņiem. Viņas aizraujošā vitalitāte, dziļā mūzikas sapratne, atvērtība jaunajam lika man saprast, ko nozīmē Izcils MŪZIĶIS! Paldies Tev, Jautrīt, par to!"

Koncertu organizē JRT Kultūras nams sadarbībā ar Valmieras Mūzikas skolu. Ieejas maksa – ziedojums māksliniekiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV