Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Cēsu Izstāžu namā koncertēs tautas vērtes kopa „Dzieti”

Linda Šlēziņa, 25.03.2009. 12:50

Svētdien, 29.martā plkst.16.00 Cēsu Izstāžu namā koncertēs tautas vērtes kopa „Dzieti”, kuras repertuārs veidots ar mērķi iepazīstināt klausītājus ar Cēsu pusē pierakstītām karavīru dziesmām. Programmas otrajā daļā tiks prezentēts tautas vērtes kopas 25 gadu pastāvēšanas jubilejas ierakstu albums, kurā tiks atskaņotas senās gadskārtu svētku tautas dziesmas.

Kopa 12 dažāda vecuma dalībnieku sastāvā uzstāsies Vidzemes novada 19.gs. goda tērpos. Muzicēšanā tiks izmantoti tautas instrumenti, kuru senatnīgais skanējums mīsies ar mūsdienu ritmiem - dūdas, ģīgas, stabules, vijole, cītara, bungas, kokles, akordeoni, dažādi sīkāki sitamie instrumenti, mutes harmonikas. Daļa seno instrumentu ir pašu gatavoti.

Tautas vērtes kopa „Dzieti” dibināta 1980.gadā Cēsīs, un tā nosaukums nozīmē „jaunus dzinumus”, „atvases”, tā jēga ietver uzziedēšanu, rašanos, izcelšanos un labi sabalsojas ar vārdu „dziedāt”. Kolektīva vadītāja kopš tā pirmssākumiem ir Dace Balode. Kopas dalībnieki ir galvenokārt jaunieši un vidējās paaudzes cilvēki, kuri kopas sastāvā koncertējuši visos Latvijas novados, piedalījušies festivālos „Baltica”, Dziesmu un deju svētkos, kā arī popularizējuši latviešu folkloru un mitoloģiju ārvalstīs – Lietuvā, Vācijā un Francijā.

Ieejas maksa pieaugušajiem Ls 2.50, skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1.50.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV