Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Leģendārā Krievijas grupa „Машина времени” svin četrdesmit gadu jubileja ar koncertiem četrdesmit pilsētas, izpildot četrdesmit labākās dziesmas

Liene Pundore, 25.03.2009. 15:43

„Машина времени” jubilejas turneju uzsāk jau 29. martā ar uzstāšanos Kijevā. Rīgā divas stundas garo koncertu grupa sniegs šā gada 14. maijā „Arēnā Rīga” amfiteātra konfigurācijā.
Leģendārā Krievijas grupa „Машина времени” svin četrdesmit gadu jubileja ar koncertiem četrdesmit pilsētas, izpildot četrdesmit labākās dziesmas

Šobrīd grupa aizvada pēdējos intensīvos mēģinājumus, lai koncerti būtu neaizmirstami, jo turnejas ar tādu uzstāšanos vairs nekad nebūs. Šie koncerti būs patiešām neatkārtojami, jo „Машина времени” faniem un mūzikas cienītājiem būs vienreizēja iespēja izbaudīt grupas ilgās pastāvēšanas laikā radītās vislabākās dziesmas.

Pirms četrdesmit gadiem pieci Maskavas 19. vidusskolas absolventi nodibināja savu grupu. Toreiz šādas grupas tika veidotas gandrīz katrā skolā, kurā bija daži mūzikas instrumenti un iespēja tos izmantot.. Šodien ar patiesu prieku un gandarījumu varam baudīt daiļradi, ko radījusi viena no visu laiku izcilākajām Krievijas roka grupām. „Машина времени” noticēja sev un ļāva noticēt citiem, ka īstam rokam ir iespējams pastāvēt dažādos politiskos un ekonomiskos laikos.

Grupas pastāvēšanas laikā ir mainījušies daudzi tās dalībnieki, kuri ir atstājuši savu iespaidu uz grupas izaugsmi. „Машина времени” ir kļuvusi daudzpusīga – tās skaņdarbus izpilda dažādi solisti. Lai gan pasniegta kā roka grupa, tā izpilda dažādu žanru mūziku. Skaņdarbu burvība ir tekstos un melodijā, jo daudzas populārākās dziesmas viņu repertuārā tiek spēlētas uz dažiem ģitāras akordiem vai tikai ar ģitāras solo. Grupa pašreizējā sastāvā (Andrejs Makarevičs - Андрей Макаревич,Aleksandrs Kutikovs - Александр Кутиков, Valērijs Jefremovs - Валерий Ефремов, Jevgēnijs Margulis - Евгений Маргулис, Andrejs Deržavins - Андрей Державин) četrdesmit gadu laikā ir spējusi radīt un saglabāt skaņdarbu burvību līdz pat mūsdienām.

Biļešu iepriekšpārdošana turpinās un tās ir iespējams iegādāties visās Biļešu servisa, DUS Statoil un Reklamarket kasēs. Pārdošanā ierobežotā skaitā laistas arī papildus biļetes par 15 latiem.

Resursi internetā:
www.mashina.ru
www.mv-forum.com – fanu kluba mājas lapa
www.makar.info – Andreja Makarēviča mājas lapa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV