Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Ciemos pie Imanta Dakša

Aiga Leitholde, 26.03.2009. 13:22 | komentāri (5)

Trešdienas, 25.marta, „Studentu klubā” notiekošajā Imanta Dakša koncertā klausītāji varēja justies kā dziesminieka mājās, viņa dzīvojamā istabā.
Ciemos pie Imanta Dakša

Galerijas:

Uz skatuves bija novietots dīvāns, par kuru Daksis bija ļoti priecīgs. Tieši šādā veidā – sēžot uz dīvāna - ir tapušas vairākums viņa dziesmu. Ierasti cietie skatuves krēsli tik tiešām neesot ērti.

Šogad dziesminieks izdos divus albumus - „Elpo bērns 2009”, kā arī pavisam jaunu, atkarību tēmai veltītu albumu. Ar gaidāmo materiālu tika iepazīstināti koncerta klausītāji. Pilnai ekspresijai kaitēja Dakša pavasara aizsmakums, kas, pēc dziesminieka vārdiem, viņam ir ierasts pirms katras uzstāšanās. Sadzīvisku noskaņu koncertam deva ģitāras stīgu plīšana un to pārmainīšana. Taču galvenais idejiskais moments bija dziesminieka manifests pret popmūzikas mašinēriju, kurā dziesmas galu galā zaudē savu individualitāti. Tāpēc Daksis, strādājot pie sava jaunā albuma, ir centies atgriezties laikā, kad konkrētā dziesma ir tikusi radīta, atdzīvinot sajūtas arī 2009.gadā.

Koncerts „Studentu klubā” Imantam Daksim bija arī pirms gada, kad bija iznācis albums „Tu esi tik dziļa”. Toreiz gaisā valdīja pavasarīga draiskulība. Šī pavasara ieskaņas dziesminieka izpildījumā bija daudz sāpīgākas. Arī drūms pavasaris var būt skaists!

Foto: Santa Liepa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV